POŽEGAUgovore o sufinanciranju projekata EU-a ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je gradonačelniku Požege Željku Glaviću i požeško-slavonskoj županici Antoniji Jozić4. rujna 2024.

POŽEGA
Ugovore o sufinanciranju projekata EU-a ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je gradonačelniku Požege Željku Glaviću i požeško-slavonskoj županici Antoniji Jozić

4. rujna 2024.

ustupljeno
4.9.2024., 17:05
ministar regionalnoga razvoja

Erlić uručio ugovore o financiranju projekata: Požegi i županiji dva milijuna eura

POŽEGA

Ugovore o sufinanciranju projekata EU-a ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je gradonačelniku Požege Željku Glaviću i požeško-slavonskoj županici Antoniji Jozić. Riječ je o sufinanciranju završetka provedbe projekta "Požeške bolte", ugovoru za financiranje projekta "Izgradnja zavoda za hitnu medicinu PSŽ-a" te sufinanciranje završetka projekata "Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje" i "Uspostava infrastrukture RCK-a Panonika". Nakon sastanka sa županicom, gradonačelnicima i načelnicima PSŽ-a ministar Erlić obišao je novootvoreni Gradski muzej Požega i Poljoprivredno-prehrambenu školu te posjetio Kulturni centar u Kutjevu.

Na sastanku u županijskoj vijećnici rečeno je kako za provedbi ITU programa za razvoj PSŽ-a Vlada RH dosad odobrila 18,5 milijuna eura. "Mi smo danas dobili dva milijuna eura za sufinanciranje završetka naših projekata, tu je možda manji iznos od 150.000 eura koji se odnosi na izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu, ali uistinu mi je drago da se Ministarstvo uključilo u taj projekt i njegovo financiranje. Uvijek kažemo da je Ministarstvo regionalnog razvoja naše najvažnije ministarstvo jer vodi računa o ravnomjernom razvoju cijele RH, a samim tim i Slavonije. Zahvaljujemo na svim potporama koje dobivamo", izjavila je je županica Antonija Jozić.

Projekt "Požeške bolte" nije u cijelosti završen. Riječ je o rekonstrukciji, dogradnji i opremanju Gradskog muzeja. "Ovim sredstvima uspjeli smo pokriti dio troškova koji bi inače pali na teret Grada. Zahvaljujem Vladi jer doista u nizu projekata koji su u tijeku, od kojih neke završavamo, a neke počinjemo, Ministarstvo regionalnog razvoja i dalje nam izlazi u susret pokrivanjem troškova koje nismo uspjeli pokriti tijekom izvedbe projekata. Nadamo se da će se takva lijepa suradnja na projektima nastaviti", rekao je gradonačelnik Požege Željko Glavić.

Ministar Erlić najavio je kako će u budućem razdoblju biti dodijeljeni novi ugovori za Atletski stadion u Požegi i projekt Centra za vatrogasce u Pleternici. "To su dva iznimno vrijedna projekta koja nas očekuju i za koje ćemo uskoro donijeti ugovore. Radimo paralelno na nizu drugih projekata, posebno bih istaknuo program koji smo pokrenuli prije dvije godine - Društvena i gospodarska revitalizacija Slavonije, Baranje i Srijema. To je konkretan program s više od 25 milijuna eura iz nacionalnog proračuna kojim želimo da ovaj kraj ima dodatnu polugu u razvoju", rekao je ministar.