VINKOVCIZamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić primio je članice, članove i trenera džiju-džicu kluba Vinkovačke rode koji su na europskim i svjetskim natjecanjima dosad osvojili niz medalja, samo u ovoj godini njih 89RUJAN 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
3.9.2024., 18:34
OVE GODINE DONIJELI 89 MEDALJA

Josip Romić ugostio borbene Vinkovačke rode

VINKOVCI

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić primio je članice, članove i trenera džiju-džicu kluba “Vinkovačke rode” koji su na europskim i svjetskim natjecanjima dosad osvojili niz medalja, samo u ovoj godini njih 89. Kako kažu za sebe, nije bilo vikenda a da im oko vrata nije bila bar jedna medalja. Time su potvrdili da nešto znače na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj džiju-džicu sceni. Najnoviji uspjeh je od prošlog vikenda, kada je na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu mlada Petra Očevčić osvojila zlato. Uz Petru, uspjehe su nizali i Leon Dolić, Noa Reljanović, Domagoj Begonja i Stjepan Neubauer, koji su, kako je rekao Romić, s neumornim trenerima stvorili pravi mali rasadnik talenata.

Petra Očevčić s tek 13 godina izniman je talent i pokorila je džiju-džicu u Hrvatskoj i Europi, a uskoro će, vjeruju i klub i Petra, i u svijetu.

- Nisam planirala trenirati ovaj sport, ali svidio mi se kad sam ga jednom vidjela u školi. Treniramo svaki dan, povezali smo se svi jako brzo, super se slažemo i sretna sam zbog cjelokupne atmosfere – kaže Petra, koja se krajem listopada priprema put Grčke na Svjetsko prvenstvo.

VINKOVCIZamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić primio je članice, članove i trenera džiju-džicu kluba Vinkovačke rode koji su na europskim i svjetskim natjecanjima dosad osvojili niz medalja, samo u ovoj godini njih 89RUJAN 2024.PETRA OČEVIĆ
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Trener Domagoj Maslać ponosan je na uspjehe svojih sportaša i podsjeća kako su Europsko prvenstvo i Svjetski kup održani u Zadru proteklog vikenda šlag na sve dosadašnje uspjehe. Na No-Gi Europskom prvenstvu Petra je osvojila zlato, Noa i Leon srebro, a Domagoj i Stjepan broncu. Na Svjetskom kupu Petra osvaja novo zlato, dok su Leon, Noa i Domagoj oko vrata stavili srebrnu medalju.

- Rezultati su iznad očekivanja jer smo imali strašno jaku konkurenciju. Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je 18 zemalja, a na Svjetskom kupu 23 iz cijeloga svijeta, što znači da smo pokazali da zbilja pripadamo samom vrhu ovoga sporta – kaže Maslać.

VINKOVCIZamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić primio je članice, članove i trenera džiju-džicu kluba Vinkovačke rode koji su na europskim i svjetskim natjecanjima dosad osvojili niz medalja, samo u ovoj godini njih 89RUJAN 2024.
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Domagoj Begonja, koji trenira već pet godina i putuje u Grčku na Svjetsko prvenstvo, zadovoljan je srebrom i broncom u Zadru, osobito pobjedom nad svjetskim prvakom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, i nada se medalji u Grčkoj.

- Ponovno nas iznenađuju i oduševljavaju svojim uspjesima. Mlada Petra nedavno je donijela i dva najsjajnija odličja sezone te nas opet učinila ponosnima. Hvala i sve čestitke cijelom klubu - rekao je Josip Romić.