ROKOVCI - ANDRIJAŠEVCIPlaninarsko društvo "Frankopan" iz Rokovaca - Andrijaševaca svoj je peti rođendan obilježilo otisnuvši se prema Hercegovini, i to točno na dan osnivanja 2019. godine, 30. kolovoza2024.
ustupljena fotografija
3.9.2024., 18:43
OBILJEŽILI PETI ROĐENDAN

Članovi PD “Frankopan” planinarili u Hercegovini

ROKOVCI - ANDRIJAŠEVCI

Planinarsko društvo "Frankopan" iz Rokovaca - Andrijaševaca svoj je peti rođendan obilježilo otisnuvši se prema Hercegovini, i to točno na dan osnivanja 2019. godine, 30. kolovoza.

- Na put je išla peteročlana ekipa. Svratili smo do srednje Bosne te se otisnuli na vrh Kalin, planinu nadomak Bugojna, koja slovi za jednu od najljepših te regije, s vrhom na 1530 metara. Pogled je impozantan, a u vidokrugu je i hercegovački masiv Prenj, koji je ujedno bio i sljedeća destinacija naše male skupine - opisala je predsjednica PD-a Dragica Šibenik.

ustupljena fotografija

Polazak na veličanstvenu planinu, i najviša dva vrha, Zelenu glavu (2103 metara) i Otiš (2097 metara), bio je prije svitanja.

- Ispod se vide šume, kanjon Neretve, Jadransko more... Pogled se pruža stotinama kilometara - dodala je Šibenik.

Sljedeći su dan proveli u turističkom obilasku okolice Mostara i razgledali ostatke od pretpovijesnog do srednjovjekovnog doba. Slijedio je Mostar i Stari most, pa Zenica i utvrda Vranduk - srednjovjekovni bosanski grad, s tvrđavom, restauriran je i pretvoren u muzej.

Povratak u Vinkovce bio je uz dogovore za daljnja planinarenja.