VLADIMIR GRGURIĆ
1.9.2024., 16:36
DESETA RIBIČKA NOĆ NA ČAČINAČKIM RIBNJACIMA

Zvjezdano nebo, tamburice i riblje delicije

ČAČINCI

Općina Čačinci, Turistička zajednica područja Vrata Papuka i Športska ribička udruga ''Klen'' Čačinci priredili su 10. Ribičku noć. U ambijentu čačinačkih ribnjaka pečen je šaran na rašljama, kuhao se fiš-paprikaš, ponuđene su bile i domaće lepinje uz domaću ukusnu kapljicu.

VLADIMIR GRGURIĆ

- Ponosni smo što već desetu godinu organiziramo ovu manifestaciju i potrudili smo se svima pripremiti bogatu ponudu naše Slavonije, a hvala Bogu, poslužilo nas je i vrijeme tako da je ambijent jedinstven i prekrasan – kazao je predsjednik ŠRU-a Klen Renato Šafranko.

VLADIMIR GRGURIĆ

Ribička noć postala je zaštitni znak Čačinaca, ali i Parka prirode Papuk, što je potvrdio i načelnik općine i ravnatelj Parka Alen Jurenac.

- Veliko je zadovoljstvo vidjeti sve ove ljude u jako velikom broju i to je ono što je poanta svega ovoga, druženje i njegovanje naše tradicijske kulture i gastronomije kroz tradicionalne slavonske riblje delicije. Ovo je dodatni sadržaj našoj kompletnoj prirodnoj priči Parka i općine, koju svakog dana sve više pokušavamo oplemeniti – rekao je Jurenac.

VLADIMIR GRGURIĆ

Uživalo se pod vedrim zvjezdanim nebom duboko u noć uz zvuk tamburice TS-a Slavonski sokak.

VLADIMIR GRGURIĆ