PETAR ŽARKOVIĆ
30.8.2024., 19:17
ŽSI VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

Križić najavio dva projekta HVIDR-e Slatina i komemoraciju u Četekovcu

SLATINA

Udruga HVIDR-a Slatina i ove se godine uključila u obilježavanje Dana grada i na Trgu Ruđera Boškovića organizirala tradicionalne sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

PETAR ŽARKOVIĆ

Sudjelovali su članovi udruga HVIDR-e iz Slatine, Orahovice i Virovitice, a na svečanosti otvorenja pozdravio ih je predsjednik udruge organizatora Nenad Križić. On je izrazio zadovoljstvo odzivom i aktivnostima vojnih invalida Domovinskog rata i zahvalnost Gradu Slatini na potpori aktivnostima i projektima slatinske udruge. Uz čestitke u povodu Dana grada, Križić je pozvao sve članove udruga HVIDR-a i ostalih braniteljskih udruga da se priključe memorijalnoj hodnji Mikleuš - Četekovac, da u što većem broju dođu na komemoraciju nedužnim žrtvama četničke agresije na potpapučka sela Četekovac, Balince i Čojlug 4. rujna te da nazoče javnoj tribini "Stradanje Četekovca, Čojluga i Balinaca 4. rujna 1991.", na kojoj će poslije komemoracije o događanjima iz Domovinskog rata govoriti ratni zapovjednici slatinske policije Đuro Matovina i Stjepan Gojmerac.

PETAR ŽARKOVIĆ

Križić je najavio projekte "Psihosocijalna prilagodba i prevencija rizičnih ponašanja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u Slatini" i "Prevencija bolesti srca i krvnih žila hrvatskih branitelja", koje će realizirati u suradnji s voditeljem Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo "Sveti Rok" VPŽ-a, prof. Sinišom Brlasom, i voditeljem Internističko-kardiološke ambulante u Slatini, dr. Petrom Nedićem. Pozdrave sudionicima i pohvale organiziranju zajedničkih igara izrazili su predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac, a igre je otvorio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

PETAR ŽARKOVIĆ

– HVIDR-a Slatina jedna je od najaktivnijih udruga na slatinskom području i iznimno mi je zadovoljstvo surađivati s predsjednikom Nenadom Križićem i predsjedništvom udruge. Drago mi je što HVIDR-a već godinama sudjeluje u obilježavanju Dana grada, i što ste i vi našli vrijeme da i ove godine uveličate našu proslavu – rekao je Nikolić i također uputio svima čestitku za Dan grada i poziv na sudjelovanje u hodnji i komemoraciji žrtvama četničkog pokolja u Četekovcu.

PETAR ŽARKOVIĆ

Uslijedila su natjecanja u visećoj kuglani, šahu i pikadu. Najuspješnija u visećoj kuglani bila je ekipa HVIDR-a Slatina I (Marko Marković, Miroslav Marković, Drago Sabljak, Marin Peršić), u elektronskom pikadu prvo mjesto zauzela je HVIDR-a Virovitica (Damir Barčanac, Milan Đuradin), u šahu najbolji je bio Željko Žuti iz HVIDR-e Virovitica, a u streljaštvu zračnom puškom na streljani u Gornjem Miholjcu pobijedila je ekipa HVIDR-a Virovitica (Josip Viljevac, Zvonko Botić, Željko Dolenčić).

Medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine lija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić.

PETAR ŽARKOVIĆ

Uoči sportskih natjecanja izaslanstvo udruga odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade.