slavonija...vinkovci...17.09.2023.svecani mimohod 65 kud-ova 58. vinkovackih jeseni;foto Gordan Panić
GORDAN PANIĆ
30.8.2024., 19:24
Bliže se 59. Vinkovačke jeseni

Građanima upućen poziv da prigodno urede grad, ulice i trgovi bez prometa

VINKOVCI

Usususret 59. Vinkovačkim jesenima, što se održavaju od 13. do 22. rujna, Turistička zajednica (TZ) Vinkovaca uputila je javni poziv građanima za sudjelovanje u akciji prigodnog uređenja grada "Volim Vinkovce". Posebno stručno povjerenstvo ocjenjivat će uređenje stambenih prostora, okućnica, balkona i pročelja stambenih kuća i zgrada, uređenost izloga... Sve informacije vezane za tu akciju mogu se naći na web-stranicama TZ-a.

- Prijave se primaju od 30. kolovoza do zaključno 11. rujna, a povjerenstvo će obići isključivo prijavljene i obaviještene sudionike od 16. do 18. rujna. O mjestu i vremenu dodjele priznanja i nagrada svi će prijavljeni kandidati biti pravovremeno obaviješteni, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Turističkoj zajednici preko e-pošte [email protected] - kaže Martina Matković, direktorca TZ-a.

Zbog brojnih priredbi što će se odvijati u središtu grada, PU vukovarsko-srijemska je na temelju zahtjeva TZ-a donijela rješenje kojim se za promet zatvaraju neke cestovne dionice. Tako će od 30. kolovoza do 25. rujna biti zatvoren prolaz kod Crvenog križa, a Trg slobode i Trg Vinkovačkih jeseni bit će zatvoreni za promet od 3. do 25. rujna, kao i dio Duge ulice od raskrižja s Genscherovom do Trga bana Šokčevića, Trg bana Šokčevića i Ulica bana Jelačića do raskrižja s Istarskom. Dana 15. rujna od 9 do 13 sati za sav promet bit će zatvorene ulice od tržnice u Zvonimirovoj do Trga Vinkovačkih jeseni. Iste ulice i trgovi bit će zatvoreni i 22. rujna od 7 do 15 sati.