ICV.HR
29.8.2024., 07:00
VEĆ SEDMU GODINU

Studentski dom Virovitica pun je, ima listu čekanja

Dekan Tubić: Poanta doma je da bude pun života, a ne jedinica za smještaj gdje se samo prespava

VIROVITICA

Studentski dom Virovitica već sedmu godinu zaredom puni svoje smještajne kapacitete. Otkada je 30. kolovoza 2017. godine otvorio vrata, postao je drugi dom onima koji su u Viroviticu došli početi svoje visokoškolsko obrazovanje. U tom modernom prostoru, koji se prostire na 2287,87 kvadratnih metara, nalazi se sve ono što je jednom studentu potrebno za kvalitetan akademski život. Studentima je na raspolaganju 108 smještajnih kapaciteta raspoređenih u jednokrevetne i dvokrevetne sobe te studentski boravak, informatička učionica i praonica rublja, što pridonosi visokoj razini studentskog standarda.

ICV.HR

-– Već sedmu godinu zaredom imamo stopostotnu popunjenost što se doma tiče, a imamo i liste čekanja. Trudimo se da znanje bude nadohvat ruke i da imamo visoku kvalitetu studentskog standarda. Rijetko koji mali grad poput Virovitice ima svoj, kako ga od milja volimo zvati, studentski kampus. Na dekanskom satu studentima kažem da je ovo mjesto i vrijeme kada se trebaju zaljubljivati, trebaju se razočarati, padati i proći ispite. Ukratko, biti "klasični" studenti. Poanta Studentskog doma je da bude pun života, a ne jedinica za smještaj gdje se samo prespava. Poanta je da se mladi ovdje druže, da bude interakcije – ističe dekan Veleučilišta u Virovitici Dejan Tubić.

Dekan Dejan Tubić
SNIMIO: MATIJA TURKALJ

Dekan Dejan Tubić
SNIMIO: MATIJA TURKALJ

MATIJA TURKALJ

Studentima je u domu na raspolaganju pet električnih bicikala kojima je domet do 100 kilometara, što dodatno upotpunjuje studentski život jer se tako rekreiraji i upoznaju grad i županiju u koju su došli studirati.

ICV.HR

- Svake godine organiziraju se razna edukativna predavanja, nagradni pub-kvizovi, radionice, roštiljade, esports gaming natjecanja, rekreativno-sportske aktivnosti poput badmintona, nogometa, tenisa i slično - navode iz Studentskog doma te dodaju kako taj dom nije spavaonica, već je mjesto kreativnog rada te osobnog i profesionalnog razvoja.

Kako se nositi s neuspjehom ili tjeskobom

- Osim sadržaja koji potiču fizičko kretanje, stanari virovitičkog Studentskog doma imaju priliku i nazočiti raznim radionicama. Teme poput kako se nositi s neuspjehom, kako prevladati ispitnu tjeskobu ili kako mediji utječu na svakodnevicu obrađuju se svakih nekoliko mjeseci i studenti se na ta predavanja rado odazivaju. Dnevna soba, koja je u središnjem dijelu Studentskog doma, također je središnje mjesto društvenog života u domu. To je mjesto za druženje, mjesto gdje se igraju društvene igre ili one na PlayStationu, gledaju se utakmice. Ukratko, socijalne komponente ne nedostaje - poručuju iz Studentskog doma.

- Fokus je na tome da studentski život bude maksimalno upotpunjen te se stoga organiziraju razna zabavna događanja. Za potpuno posvećivanje studentskim obavezama bez ljetnih “distrakcija” brinu se klima-uređaji, tu su i WiFi, zasebna kuhinja i kupaonica u svakoj sobi, praonica i sušionica rublja, ukratko, sve potrebno jednom studentu ovdje se nalazi na jednom mjestu –zaključuju iz doma.