Zlatne žice Slavonije i Muzej bećarca - press konf. o suradnji 24.8.2024.
Ustupljena fotografija
28.8.2024., 17:13
Zlatne žice Slavonije i Muzej bećarca

Suradnjom šire tradiciju tamburaške glazbe

Suradnja festivala Zlatne žice Slavonije i Muzeja bećarca Pleternica najavljena je na konferenciji za medije održanoj u Centru za posjetitelje Požeška kuća. „Veselim se suradnji Festivala s Muzejom bećarca jer se on odlično uklapa u našu priču i dostojno predstavlja kulturu tamburaške glazbe“, izjavio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić,  predsjednik Organizacijskog odbora festivala. O suradnji dvaju gadova koji njeguju tradiciju tamburaške glazbe govorili su Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, te Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica u sastavu koje djeluje Muzej i Saša Botički, umjetnički direktor požeškog festivala.

Kako je rekao gradonačelnik Glavić, Muzej bećarca raspolaže dijelom građe koja je vezana za ove prostore, a požeški festival je manifestacija vidljiva u zemlji i inozemstvu, tako da suradnjom mogu prezentirati bogatstvo tradicije i glazbe. Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić zahvalila je Gradu Požegi na prilici zajedničke promocije baštine i bisera ovog područja, te dodala: „Muzej bećarca kao čuvar tradicije je ove godine prijatelj požeškog festivala, ponosni smo na taj festival, a suradnja je logična jer zajedno možemo mnogo toga učiniti“.

Saša Botički, umjetnički direktor festivala Zlatne žice Slavonije Požega smatra da je suradnja prirodan slijed događaja. Najavio je kako će pobjednik pleterničkog dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe nastupiti u petak 6. rujna u 21 sat na Zlatnim žicama Slavonije, a orkestar Ljetnog tamburaškog kampa iz Pleternice će gostovati u nedjeljnom programu Tambura nas spaja u 19 sati.

Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica vjeruje kako će se ovom suradnjom pokazati gostoljubivost našeg kraja, koja je duboko ukorijenjena u njegovu kulturu i tradiciju, te dokazati kako je Muzej bećarca odličan promotor kulturne baštine i tradicije cijele županije.