Nova komunalna oprema za Općinu Lovas
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
28.8.2024., 19:50
NOVAC RESORNOG MINISTARSTVA ZA LOVAS

Komunalna oprema za 13.200 eura

LOVAS

U srijemsku Općinu Lovas stigla je nova oprema za tamošnji komunalni pogon, a čija je nabava sufinancirana sredstvima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.
- Ovih dana općinski komunalni pogon postao je bogatiji za novonabavljenu opremu, kojom će se pokušati djelomično riješiti problematika nedostatne radne snage. Nabavljene su, naime, dvije nove traktorske kosilice s prikolicom, četiri trimera, dva puhača i usisavača, dvoje aku-škare s teleskopskim produžetcima, kao i pet komada zaštitnih slušalica s vizirom. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 13.200 eura, od čega 7900 eura financira Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na temelju odluke o sufinanciranju projekta nabave komunalne opreme za podizanje komunalnog standarda. Ostatak iznosa bit će financiran sredstvima proračuna Općine Lovas - rekla je lovaska načelnica Tanja Cirba.
Kako je pritom istaknula, navedena je nabava nužne opreme za komunalni pogon sela Lovas i Opatovac "još jedan u nizu projekata kojima se nastoji unaprijediti komunalni standard", a koji je pak u suradnji s lovaskom općinom uspješno prijavila Razvojna agencija TINTL.