Ovako će izgledati nova kuglana u naselju Šećeranaustupljena fotografija

Ovako će izgledati nova kuglana u naselju Šećerana

ustupljena fotografija
OSIGURATI ŠTO KVALITETNIJE UVJETE RADA I NOVE MOGUĆNOSTI

Uređenje vrhunske kuglane nastavak je ulaganja u sport i u sportsku infrastrukturu

Tijekom rujna Županja će dobiti najmoderniju i vrhunski opremljenu kuglanu u naselju Šećerani, a njome će upravljati NK Radnički.

Tu je zgradu, podsjećamo, zajedno sa susjednom, gdje je i restoran Kristal, a u kojima su već desetljećima klupske prostorije Radničkog i KUU-a "Kristal-Sladorana" i koje za stanovnike toga naselja imaju veliko emotivno značenje, Grad početkom godine otkupio od Hrvatske industrije šećera. Odlučio ih je sačuvati od rušenja i obnoviti, ovisno o financijskim mogućnostima. Za uređenje i opremanje kuglane izdvojeno je 463.288,30 eura. Nastavak je to ulaganja u razvoj sporta, u obnovu i gradnju sportske infrastrukture kojom Grad pomaže klubovima i udrugama. Nastoji im osigurati što kvalitetnije uvjete za rad, a građanima otvarati nove mogućnosti za rekreaciju i bavljenje sportom.

Zgrada u kojoj je i kuglana, kolovoz 2024.snimila Marija Lešić Omerović

Zgrada u kojoj je i kuglana
 

Marija Lešić Omerović

Jesenas je u Poreču, na sedmom izdanju Sport Festa, Županja nagrađena za infrastrukturu i ponijela je naziv Grad sporta za 2023. U obrazloženju tog prestižnog priznanja naglašeno je da je u vremenima kada se svaki euro okrene dva-tri puta prije nego što se potroši sjajno znati da postoje gradovi koji su spremni uložiti i 350.000 tisuća eura u obnovu i izgradnju sportskih igrališta. A upravo je to napravila Županja izgradnjom polivalentnog igrališta s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca. Sagrađen je i opremljen i street workout, koji je, kao i polivalentno igralište, sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta.

Djeca iz vrtča Maslačak Županja u programu Vrtko,ustupljena fotka

Djeca iz vrtča Maslačak Županja u programu Vrtko

ustupljena fotka

Županja je odabrana i među devet gradova u Hrvatskoj u kojima se od 1. siječnja provodi projekt Rukomet u vrtićima Vrtko – zajednički Masterplan projekt Europske rukometne federacije i Hrvatskoga rukometnog saveza. Dosta se radilo i na prostoru NK-a Graničar, postavljene su ograde, zaštitne mreže iza golova, a najveći dio radova odnosio se na sanaciju prostorija za igrače, za suce i za trenere. Prostorije su bile u iznimno lošem stanju, s dotrajalim instalacijama. Sve je obnovljeno, riješena je i odvodnja i sanitarni čvorovi, i cijeli je taj prostor nakon dugo godina propadanja konačno doveden u primjereno stanje i lijepo uređen. Ulagalo se i u sportske prostorije NK-a Županja 77, a u krugu NK-a Radnički radilo se na uređenju i opremanju pomoćnog terena s umjetnom travom. Nabavljeno je i kombi-vozilo za Sportsku zajednicu Županje. Završen je i projekt zatvorenog teniskog terena. U bivšem Stanobirou osiguran je prostor za rad šahistima. U pripremi je gradnja biciklističkih staza ukupne duljine 28,8 kilometara kroz cijeli grad. Izgrađena su i multifunkcionalna dječja igrališta sa sportskim terenom u Mažuranićevoj ulici i u naselju Šećerani, a obnavlja se i ono u Dubrovačkoj ulici. 

Polivalentno igralište Županja opravdalo je svoju svrhu, foto: RK Županja

Polivalentno igralište Županja opravdalo je svoju svrhu

RK Županja