Petar Žarković
26.8.2024., 19:04
USUSRET DANU SLATINE

Počelo je višednevno obilježavanje - sport, kultura, niz koncerata...

SLATINA

Prvim susretima teniskog turnira Slatina Open i dječjom rolijadom Društva Naša djeca Slatina počelo je višednevno obilježavanje 1. rujna, Dana grada Slatine i 727. obljetnice prvoga pisanog spomena gradskog imena u povijesnim dokumentima.

U sklopu proslave predviđeni su brojni programi u organizaciji Grada, Turističke zajednice i niza gradskih udruga i ustanova.

Među najavljenim je programima smotra folklora HKUD-a Dika, otvoreno prvenstvo u kuhanju čobanca, bajkerski susreti Motokluba Speed, 1. festival domoljubnog filma "Stjepan Mlakar", a programe priprema i Slatinski informativni centar, Pučko otvoreno učilište, Ogranak Matice hrvatske u Slatini, Zavičajni muzej, Dječji vrtić Zeko, Gradska knjižnica i čitaonica… Osim spomenutog teniskog turnira, među sportskim susretima ističu se braniteljske igre HVIDR-e, streljački turnir i međunarodni hrvački turnir, a mnogima će najzanimljiviji biti glazbeni događaji – Loud fest i nastup TBF-a te koncerti koje će održati Srebrna krila i Vlado Kalember, Euphoria i rockeri, Slavonske lole, Opća opasnost i Neda Ukraden.

U župnoj crkvi sv. Josipa sveta misa u povodu Dana grada bit će služena 1. rujna u 10.30, a svečanu sjednicu Gradskog vijeća predsjednik Tomo Tomić zakazao je za 6. rujna u 11 sati u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta.