đakovačka ŽK Certissa
Pero ŠOLA
26.8.2024., 19:03
NA STROSSMAYEROVU TRGU U ĐAKOVU

Međunarodna, 8. smotra klapa U srcu te nosim

ĐAKOVO

Ženska klapa Certissa iz Đakova i ove godine, osmi put, organizira Smotru klapa pod nazivom "U srcu te nosim". U svom osmom izdanju bit će održana u subotu, 31. kolovoza, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, najavljujući svojoj brojnoj publici ponovno glazbenu poslasticu s nizom izvođača iz Hrvatske, kao i BiH. Ove godine nastupaju MJK Cetinjani Hrvace, MK Bratovština Gorica, Sovići iz Bosne i Hercegovine, ŽK Cetinjanke iz Hrvaca, ŽK Arija Opuzen, MJK Žrnovnica iz istoimenog mjesta, ŽK Rusula Split i, dakako, domaćini Smotre - ŽK Certissa Đakovo.

Početak je smotre na trgu u 20 sati, a u slučaju lošeg vremena bit će održana u prostorijama đakovačkog KUD-a Sklad.

Taj glazbeni događaj koji u srcu Slavonije njeguje klapsko pjevanje, kako žensko tako i muško, svrstao se vrlo brzo među najreprezentativnije glazbene događaje u gradu, a odziv brojnih muških i ženskih klapa iz Dalmacije, kolijevke klapskog pjevanja, potvrda je tome.

Po običaju, Smotra će drugoga dana održavanja, u nedjelju, 1. rujna, biti nastavljena pjevanjem na svetoj misi u đakovačkoj katedrali svetog Petra, a s početkom u 10.30, kada počinje svečan nedjeljno misno slavlje.

Pokrovitelji Smotre su Grad Đakovo, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica OBŽ-a, Turistička zajednica grada Đakova i Đakovačko-osječka nadbiskupija.