tordinci - napreduje gradnja vrtićakolovoz 2024.
ustupljena fotografija
26.8.2024., 19:06
OPĆINA TORDINCI MEĐU “NAJMLAĐIMA” U VSŽ-u

Grade vrtić, u godinu i pol kupljeno je 35 kuća

TORDINCI

U Općini Tordinci prijavljeno je 30-ak projekata na razne natječaje, od onih nacionalnih do fondova Europske unije, a najveći je od njih izgradnja dječjeg vrtića, koji je za ovu općinu kapitalan projekt. Mještani već mogu vidjeti kako će vrtić, koji će biti završen u travnju sljedeće godine, izgledati. Iako je ljeto i vrućine su paklene, radovi napreduju i načelnik Davor Adžić uvjeren je da će radovi biti završeni kako je planirano.

- Naši roditelji i mališani jedva čekaju taj trenutak. Imamo zaista poveći broj djece predškolskog uzrasta koji trenutačno pohađaju vrtiće u Vinkovcima i u okolnim općinama, a znamo kako su kapaciteti svagdje popunjeni i da je jako teško dobiti mjesto u vrtiću. Dajemo sve od sebe da u što skorijem roku bude završen i naš vrtić - kaže načelnik Adžić.

Davor Adžić

načelnik

Brojka od 35 kupljenih kuća u jednoj relativno maloj općini respektabilna je. Uglavnom naši mladi ostaju, ali imamo i onih koji nam dolaze sa strane zahvaljujući i našem geoprometnom položaju. Tu je i nekoliko naših poduzetnika koji zapošljavaju

Od projekata na koji se ova Općina prijavila ističe i uređenje križanja na ulazu u Tordince, kao i završetak rekonstrukcije krovišta na zgradi Doma zdravlja, za što su osigurali sredstva u projektu prekogranične suradnje.

Načelnik također podsjeća kako je Ministarstvo demografije i useljeništva Općini Tordinci odobrilo projekt sufinanciranja provedbe sportskih i nogometnih aktivnosti, kao i škole tambure za djecu.

- Veterani NK-a Mladost Antin organizirali su čobanijadu pa dobre zabave nije nedostajalo. I u Korođu, uz Antin, mjestima naše općinesu, bile su razne aktivnosti u organizaciji lokalnih udruga. Započinju radovi na rekonstrukciji pješačkih staza u Antinu u Ulici Ivana Gundulića, dok je u Korođu Općina prošla preko Fonda za zaštitu okoliša na projektu nabave sadnica. Vrijednost projekata u Antinu i Korođu je oko 190.000 eura, a u njihovu sklopu izgraditi ćemo šetnicu, ozeleniti ulice i javne površine te ukloniti stara stabla. U OŠ Tordinci, zajedno s područnom školom u Antinu, učit ćemo djecu sviranju tambure, a dobili smo sredstva i za pionire NK-s Mladosti Antin, odnosno za školu nogometa – nabraja načelnik Davor Adžić. Podsjeća kako je Općina Tordinci prema udjelu mladog stanovništva do 18 godina jedna od najmlađih općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pa je rad Općine uglavnom fokusiran na mladu populaciju, na djecu, o čemu svjedoče i naknade za novorođenčad i stimuliranje kupnje prve nekretnine. Adžić ističe kako je na općinskom području u posljednjih godinu i pol kupljen kupljen velik broj kuća.