ustupljena fotografija
25.8.2024., 15:46
KRENULE U ŠIRENJE EKIPE

Vinkovačke veslačice upisuju nove članice, ali i članove

VINKOVCI

Udruga Vinkovačke veslačice uputila je poziv za upis novih članica, ali ovoga puta i - članova. Namjera im je, naime, uz postojeću žensku, formirati i mušku ekipu veslača na Bosutu.

“Pozivamo sve zainteresirane ženske, a i muške osobe da nam se jave u inbox ili na mail udruge [email protected]", napisala je predsjednica Jadranka Pažin na Facebook stranici vinkovačkih veslačica, dodajući kako će prvi treninzi s novim članstvom početi već sljedećeg mjeseca. U međuvremenu, postojeće članice su se, nakon uspješnog debitantskog nastupa na Maratonu lađarica na Neretvi, koji su, iako su, kako su i očekivale, završile na posljednjem mjestu, ipak odveslale do cilja, ponovno vratile "veselom veslanju" na svom mirnom Bosutu. Njihova lađa "Noa" porinuta je u rijeku u Vinkovcima sredinom svibnja, pa veslačice nisu imale mnogo vremena za treninge iako su udrugu osnovale mjesecima prije.

- Sada nas je 30-ak članica, no želimo uključiti veći broj žena jer će im rekreacija i druženje na vodi zasigurno goditi i u zdravstvenom aspektu, a k tome nam je želja i smanjiti malo starosnu dob, pa da budemo mlađa ekipa, time i brža i uspješnija na natjecanjima. A i Maraton lađarica sljedeće godine ne kanimo propustiti - rekla je Pažin. Apelirala je na mlađe žene da im se pridruže, interesa kaže, već ima, a očekuje da će biti i odaziva muških članova i da će uspjeti u 2025. godini na Neretvi, uz ekipu veslačica, imati i onu vinkovačkih veslača.