Radionice za djecu u Nuštru

Radionice za djecu u Nuštru

ustupljena fotografija
21.8.2024., 15:56
TRODNEVNA RADIONICA I PREDSTAVA

Glumačko-lutkarska edukacija za djecu

Održavanje glumačko-lutkarske radionice pod nazivom "Maštovanje", namijenjene za uzrast 7+ godina, a uz to i prikazivanje kazališne predstave za djecu najavljeno je iz Općine Nuštar. Mjesto zbivanja bit će Dom kulture u Nuštru, i to u terminu od 29. do 31. kolovoza. Organizator je Kazališna družina Iglu iz Županje, prijave su otvorene, a broj mjesta ograničen je. Radionicu i predstavu financira Općina Nuštar i besplatna je za sve polaznike, navedeno je.

Socijalizacija, mašta, svladavanje treme

Među ciljevima Glumačko-lutkarske radionice za djecu u Općini Nuštar navode se pak razvijanje socijalne i emocionalne inteligencije, kao i poticanje mašte i kreativnosti, uz izradu lutke ginjola i animaciju, te, na kraju, kontroliranje treme za potrebe javnog scenskog nastupa, usmenog odgovaranja ili nekog sportskog događaja i slično.

Prema planiranom rasporedu, radionica će se tijekom sva tri dana (četvrtak, petak, subota) odvijati od 10 do 12.30 sati za djecu uzrasta od 1. do 4. razreda te od 13.30 do 16 sati za učenike petih ili viših razreda osnovne škole. Voditeljca radionice je Katarina Šestić Baotić. Posljednjeg dana radonice, 31. kolovoza, predviđena je za 19 sati javna prezentacija pred publikom, gdje će mali polaznici u nuštarskom Domu kulture pokazati što su sve naučili i izmaštali pohađajući navedenu radionicu. Potom će u 19.30 uslijediti predstava za djecu pod nazivom "Šarenolisna šuma: Slučaj 044" u izvedbi Umjetničke organizacije Kazališne družine Glinjol teatar iz Gline i glumaca Dominika Karaule, Lorenca Tolića i Grgura Grgića.

Prijave za radionice se mogu izvršiti na mail adresu [email protected], a pritom je potrebno navesti ime i prezime djeteta, koji je razred završilo i mjesto za koje se dijete prijavljuje.