18.8.2024., 20:09
25. međunarodni susret oldtimera

U Našice stiglo više od 50 povijesnih vozila

NAŠICE

Oldtimer klub Našice organizirao je jubilarni, 25. međunarodni susret oldtimera, na koji su u atraktivnim starodobnim vozilima stigli njihovi vlasnici iz Njemačke, Slovačke, Mađarske, Srbije, BiH i Hrvatske. Kao i svake godine, vlasnici sa svojim uglancanim vremešnim vozilima privukli su pažnju posjetitelja i slučajnih prolaznika u Našicama.

Nakon okupljanja i razgledavanja dvorca Pejačević, održano je otvorenje na središnjem gradskom trgu, gdje su se sudionicima i posjetiteljima obratili predsjednik našičkog Oldtimer kluba Franjo Hofer i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

- Međunarodni susret oldtimera manifestacija je temeljena na povijesti i tradiciji, te je ključna za promociju grada. Iznimno smo ponosni na Oldtimer klub, čija stoljetna vozila prikazuju Našice kao povijesno i kulturno središte Slavonije, što je iznimno važno za turističku priču grada - kazao je gradonačelnik. Dodao je kako su zahvaljujući Oldtimer klubu Našice uspostavile prijateljstvo sa slovačkim gradom Šaľa.

Nakon zabavnog programa u kojem su sudjelovale mažoretkinje Dora Našice, kolona oldtimer vozila uputila se prema Feričancima, gdje je bio organiziran obilazak proizvodnih pogona i novog podruma vinarije Enosophia. Poslije degustacije feričanačkih vina u obnovljenom starom podrumu iz 1804. godine, sudionici su se vinskom cestom uputili do novootvorenog restorana na vinogradskom položaju Goveđa glava na zajednički ručak.

- Ove je godine na susretu 40-ak automobila i 10-ak motocikala. Drago mi je da nastavljamo tradiciju. Došli su naši prijatelji s kojima se družimo 25 i više godina - rekao nam je predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer, ponosni vlasnik restauriranog kabrioleta iz 1971. godine.

Jedan od sudionika susreta bio je Žarko Cvetičanin (63), koji se iz Apatina dovezao u Fiatu 1100.

- Prvi put sam na susretu u Našicama i jako mi se sviđa kako su nas dočekali i primili. Sve je jako lijepo organizirano. Oduševljen sam programom - rekao je Cvetičanin. Njegov Fiat star je 64 godine, a kupio ga je od susjeda 2021. godine.

Susret je zaključen u Jelisavcu, gdje su vlasnici oldtimera gostovali na Danima Slovaka i gastromanifestaciji "Večer korbačika".