Ivica Galovic/PIXSELL
18.8.2024., 14:14
17. SB GRAFFITI FEST

Oslikali panel u središtu Slavonskog Broda

Slavonski Brod ponovno je zasjao u bojama urbane umjetnosti zahvaljujući 17. izdanju SB Graffiti Festa. Ove godine, prvi put, Festival nije održan na uobičajenoj lokaciji, na podvožnjaku koji spaja Gupčevu i Kumičićevu ulicu, nego na novoj, ispred bivše robne kuće Vesna, na Korzu. Na toj posebnoj lokaciji, u centru grada, 12 domaćih umjetnika iz Hrvatske oslikalo je veliki panel, dug 42 metra, s obje strane, izražavajući umjetničku viziju teme “Čarolija”. Ono što taj događaj čini posebnim jest činjenica da su se paneli oslikavali s obje strane, a zatim su spojeni u jedinstvenu umjetničku cjelinu, pružajući posjetiteljima potpuni doživljaj stvaranja grafita. Festival je ove godine stavio poseban naglasak na domaće umjetnike, od kojih su sudjelovali umjetnici iz Zagreba, Rijeke, Garešnice, Kutine i Slavonskog Broda.

- Mislim da je ovo fantastično, promjena koncepta i priče na kraju je ispala super ne samo zbog promjene lokacije nego i zbog novog pristupa, u kojem smo se odlučili fokusirati na domaću scenu. Ovaj festival je već 17 godina simbol kreativnosti i zajedništva, a promjene koje smo uveli donose novu energiju i radost - izjavio je predsjednik Kreativne udruge mladih i organizator SB Graffiti Festa, Zlatko Dujmić.

Posjetitelji su imali priliku svjedočiti umjetničkim ostvarenjima koja su uvela duh čarolije u samo središte grada. Festival je time još jednom potvrdio moć urbane umjetnosti da transcendentira svakodnevne prostore pretvarajući ih u mjesta duboke kreativne inspiracije i kontemplacije.