USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
18.8.2024., 19:51
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Održani Dani Slovaka - Večer korbačika u Jelisavcu

JELISAVAC

Raskošnim folklornim programom na Danima Slovaka u Jelisavcu - Večeri korbačika započeo je dvodnevni program obilježavanja 135. godišnjice doseljenja Slovaka u Jelisavac i 30. obljetnice djelovanja Matice slovačke Jelisavac.

Program je održan na ljetnoj pozornici pokraj Kulturnog centra Slovaka, a pratili su ga brojni posjetitelji i uzvanici, među kojima i saborski zastupnik za slovačku i češku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Ana Kanđera Legčević i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

 Spoj tradiicje i mladosti

 Spoj tradiicje i mladosti

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U prigodnom programu pjesmom i plesom uz domaćine, SKUS "Ivan Brnjik Slovak" Jelisavac, predstavili su se Matica slovačka u Markovcu Našičkom, SKUD "Braća Banas" Josipovac Punitovački, Matica slovačka Ilok, Matica slovačka Miljevci, HKD Podgoračani Podgorač i Češka beseda Končanica. Folklorne skupine pokazale su kako se pjesmom, plesom, običajima i narodnim nošnjama slavi slovačka tradicija i kultura.

HKD Podgoračani iz Podgorača,

HKD Podgoračani iz Podgorača,

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Uz folklornu baštinu, predstavljena je i slovačka gastronomija - korbačik, vrsta sira isprepletenog u pletenice, koji je dopremljen iz Slovačke.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Manifestaciju Dani Slovaka u Jelisavcu - Večer korbačika organizirali su SKUS "Ivan Brnjik Slovak" i Matica slovačka u Jelisavcu, uz pokroviteljstvo Savjeta za nacionalne manjine, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Saveza Slovaka, Grada Našica, Turističke zajednice Našica i Mjesnog odbora Jelisavac.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA