NOVA BUKOVICA, Proslavljen Dan općine i blagdan Velike Gospe, 15.08.2024., snimio Dario Medved
Dario Medved
16.8.2024., 22:36
Brojni sadržaji i svete mise

Dan općine Nova Bukovica na Blagdan Velike Gospe

NOVA BUKOVICA

Premda se prva župa na području Nove Bukovice spominje već u 14. stoljeću, godine 1812. utemeljena je današnja Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije. Blagdan Velike Gospe od osnivanja Općine Nova Bukovica kao jedinice lokalne samouprave 1993. godine slavi se i kao Dan općine.

I ove je godine Dan općine obilježen brojnim sportskim, zabavnim i kulturnim sadržajima. KUD Lipa organizirao je tradicionalnu smotru folklora "Ja pjevam svome selu", članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine trčali su memorijalnu utrku u spomen na sve poginule branitelje s područja općine od Bjelkovca do Nove Bukovice, Nogometni klub Mladost Miljevci bio domaćin i organizator Memorijalnog turnira Ivica Sobol – Fumić, glazbeni sastav Divlje jagode održao je zabavni koncert, a održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena općinska javna priznanja.

Na sam blagdan Velike Gospe u župnoj crkvi služene su tri svete mise, jutarnju i večernju služio je župnik vlč. Ivan Štivičić, a središnje euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Krunoslav Siroglavić.