Koncerti na trgu okupljaju brojne Županjce, lipanj 2024.snimila Marija Lešić Omerović

Koncerti na trgu okupljaju brojne Županjce

Marija Lešić Omerović
16.8.2024., 23:21
TRAJAT ĆE SVE DO 7. RUJNA

Bogat program za Dan grada Županje

Građani će uživati u raznim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, u zanimljivim koncertima

ŽUPANJA

Trećim izdanjem dvodnevnog Međunarodnog turnira limača "Prva nogometna lopta u Hrvatskoj", a potom i malonogometnim turnirom "Mladen Ćatić", u subotu, 17. kolovoza, počinje bogat program obilježavanja Dana grada, koji Županja slavi 29. kolovoza, na svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Sve do 7. rujna na raznim će se lokacijama izmijenjivati brojni sportski, zabavni i kulturni sadržaji, uz zanimljive koncerte.

Radionica Paint&Wain u Gradskom muzeju Županjafoto: Gradski muzej Županja

Radionica Paint&Wain u Gradskom muzeju Županja

Gradski muzej Županja

Gradski muzej Županja u srijedu (21. kolovoza) organizira radionicu slikanja Paint & Wine, dan poslije tradicionalni je nogometni Memorijal "Jozo Ilijić", a u večernjim će satima u dvorištu Gradske knjižnice biti koncert u čast Olivera Dragojevića "Moj lipi anđele". I petak će, 23. kolovoza, obilovati događanjima. Na prigodnoj će svečanosti zgrada kina Mladost biti preimenovana u Kulturni centar Ivana Hermana, uz otvorenje izložbe, a potom će u dvorani Centra biti održana i svečana sjednica Gradskog vijeća, uz dodjelu javnih priznanja zaslužnima. U večernjim će se satima zaigrati na Futsal kupu Sava – In memoriam Tomislav Iličić, a Rock-memorijalom "Ivan Leutar Iva" na izletištu Poloji, na kojemu će nastupiti brojni izvođači, počinju 18. Motosusreti u Županji. Dan poslije na programu su 17. međunarodni šahovski festival i tradicionalna Županjska petica – utrka na 5000 metara, a navečer i 31. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina na trgu. Na Polojima će od 22.30 koncert održati Alen Islamović & band Motorijada. Nedjelja, 25. kolovoza, rezervirana je za natjecanja ribiča, šahista i za futsal, a od 20 sati mnogi će uživati u Park-kvizu u Muzeju s Moranom Zibar.

POVRATAK LOPTE

U ponedjeljak, 26. kolovoza, na trgu će biti Memorijal Stanistava Oršolića, a dan poslije Revija starogradske pjesme. Večer uoči Dana grada u Županju stiže Doris Dragović. A prije početka koncerta u parku Gradskog muzeja bit će priređena svečanost potpisivanja povratka prve nogometne lopte u Županju. Lopta se vraća kući i postat će dijelom stalnog postava Muzeja.

U petak, 30. kolovoza, počinju 1. Memorijalni turnir "Ivan Marinac-Cinca" i otvoreno prvenstvo u tenisu. Program obilježavanja Dana grada završava 7. rujna Rifijadom – sportskim igrama slavonsko-baranjskih udruga.