NOVA BUKOVICA, Načelnik Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik s dobitnicima općinskih javnih priznanja, 13,08,2024,, snimila Tea Kiš Slačanac

Načelnik Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik s dobitnicima općinskih javnih priznanja

Tea Kiš Slačanac
14.8.2024., 11:04
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Zlatna plaketa DVD-u Nova Bukovica – Brezik

NOVA BUKOVICA

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Nove Bukovice povodom Dan općine i blagdana Velike Gospe načelnik Tomislav Bračun govorio je o ostvarenim projektima kojima je stvorena trajna vrijednost radi poboljšanja životnih uvjeta za sve mještane.

Spomenuo je uređenja mjesnih domova u naseljima Bukovački Antunovac, Donja Bukovica, Brezik, Dobrović i Nova Bukovica, asfaltiranje Ulice Zrinskih Frankopana, rekonstrukciju kuće oproštaja te sufinanciranje obnove rimokatoličke i pravoslavne crkve u općinskom središtu. Posebno je istaknuo zasigurno najznačajniju aktivnost u demografskom smislu, izgradnju prekrasnoga dječjeg vrtića "Maslačak", u kome trenutačno traje postupak upisa 54 djece jer vrtić u rujnu počinje s radom, a u završnoj fazi je i provedba natječaja za djelatnike te nove ustanove. Načelnik Bračun pohvalio je djelovanje udruga, a naglasio je dobru i uspješnu suradnju sa županijskim službama i županom Igorom Androvićem.

NOVA BUKOVICA, Načelnik Tomislav Bračun, 13,08,2024,, snimila Tea Kiš Slačanac

Načelnik Tomislav Bračun

Tea Kiš Slačanac

Nakon pozdravnih i pohvalnih govora prisutnih gostiju, uručena su općinska javna priznanja. Zlatnom plaketom Općine Nova Bukovica nagrađeno je Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Bukovica – Brezik povodom 120. godišnjice postojanja i uspješnog djelovanja, zahvalnice za vatrogasna djelovanja primili su Zdravko Juršik i Zoran Dereš, a za humanitarno djelovanje i ostvarene sportske rezultate zahvalnicu je primio ratni vojni invalid Robert Knapić.

Osim domaćina, svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnici Sanja Bježančević i Mario Milinković, zamjenici virovitičko-podravskog župana Mario Klement i Igor Pavković, voditeljica ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić, te gradonačelnici, općinski načelnici, predstavnici gospodarskih i društvenih organizacija, udruga i vjerskih zajednica.

Svi su oni uoči sjednice obišli novobukovački muzej, a potom su polaganjem vijenca i upaljenih lampiona odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u središtu Nove Bukovice.