USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
13.8.2024., 17:26
U NAŠICAMA

Humanitarna akcija ‘’Mali grad velikog srca’’: Za ‘’socku’’ i Centar dobrote

NAŠICE

Humanitarna udruga Dar dobrote Našice s partnerima i ove godine organizirat će veliku humanitarnu manifestaciju ''Mali grad velikog srca''. Odlučeno je da će se manifestacija održati 23. i 25. kolovoza, a zainteresirane udruge, klubovi i organizacije mogu se prijaviti organizatoru. Humanitarna manifestacija i ove će godine imati gastronomsku, sportsku i zabavnu notu.

- Pred nama je 11. humanitarna manifestacija, koja će, kao i prethodnih godina, okupiti brojne udruge koje će svojim doprinosom pokazati da smo zaista mali grad velikog srca. U petak, 23. kolovoza, kao i dosadašnjih godina, bit će osigurana bogata humanitarna gastroponuda. U nedjelju, 25. kolovoza, održat će se humanitarna utrka ''Petica za socku'' u organizaciji građanske inicijative ParkRunners Našice. Raduje me nastavak suradnje s dosadašnjim udrugama, kao i uključivanje novih - istaknuo je predsjednik humanitarne udruge Dar dobrote, Robert Kresić.

Osim toga, bit će organiziran i zabavni program za najmlađe te koncert TS-a Kas. Sva događanja održat će se na središnjem gradskom trgu. Partneri u organizaciji humanitarne manifestacije su Grad Našice i Turistička zajednica. Cilj je prikupiti sredstva za financiranje programa humanitarne udruge Dar dobrote - Socijalnu samoposlugu i Centar dobrote.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

- Ova je manifestacija prilika za punjenje polica Socijalne samoposluge, ali i za prikupljanje sredstava za izgradnju Centra dobrote. Građevinski radovi mogli bi početi već ove jeseni - najavio je Kresić.

Gradnjom Centra dobrote osigurat će se funckcionalniji prostor za rad Socijalne samoposluge i skladištenje hrane, ali i pružanje novih socijalnih usluge na području Našica.

Prošle godine građani su donirali rekordan iznos. Prikupljeno je 5818 eura, a organizator se nada da će i ovogodišnja humanitarna manifestacija ''Mali grad velikog srca'' financijski biti uspješna.