Grad Otok dodjelit će novčane potpore tamošnjim osnovnoškolcima

Grad Otok dodjelit će novčane potpore tamošnjim osnovnoškolcima

Ustupljena fotografija
12.8.2024., 17:11
GRAD OTOK

Poziv roditeljima osnovnoškolaca: Potpora za školsku godinu 2024./2025.

OTOK

Iz Grada Otoka uputili su obavijest roditeljima tamošnjih osnovnoškolaca kako je objavljen javni poziv za subvencioniranje nabave drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2024./2025. za učenike Osnovne škole Josipa Lovretića u Otoku. Time je, naime, upućen poziv roditeljima (skrbnicima) učenika koji pohađaju spomenutu otočku školu da podnesu zahtjev za subvencioniranje nabave školskih radnih materijala.

Zahtjevi se, kako se upućuje roditelje, podnose na obrascu koji se može preuzeti u gradskoj upravi Otok, na Trgu kralja Tomislava 6, ili pak na gradskoj web-stranici www.otok.hr. Uz zahtjev je potrebno priložiti preslike traženih dokumenta (osobna iskaznica, bankovni račun), a potom popunjeni obrazac i traženu dokumentaciju treba predati u Grad Otok, što se može učiniti svakim radnim danom od 8 do 15.30. Moguće je zahtjev predati i e-poštom na adresu [email protected]

- Grad Otok isplatit će novčanu potporu u jednokratnom iznosu osobama koje podnesu pravodobne i potpune zahtjeve te koje pritom ispunjavaju formalne uvjete iz javnog poziva. Sredstva za subvencioniranje nabave drugih obrazovnih materijala predviđena su u proračunu Grada Otoka - pojašnjava se iz otočke gradske uprave, uz napomenu kako je navedeni poziv za potporu roditeljima otočkih osnovnoškolaca otvoren do 23. kolovoza. U sklopu javnog poziva navedeni su i iznosi utvrđenih subvencija, različiti za svaki razred. Tako za učenike 1. razreda ta potpora iznosi 32,51 eura, za 2. razred 23,35 eura, za 3. razred to je iznos od 48,75 eura, a za učenike 4. razreda potpora je 51,30 eura. Nadalje, za učenike koji će u predstojećoj školskoj godini pohađati 5. razred potpora iznosi 118,82 eura, za 6. razred 95,52 eura, učenici 7. razreda dobivaju 127,91 euro, a roditelji učenika 8. razreda Osnovne škole Josipa Lovretića u Otoku mogu preko aktualnog javnog poziva ostvariti potporu za nabavu školskih radnih materijala u visini od 130,71 eura.