Početkom kolovoza započela je sanacija Doma kulture u Lovasu; radovi vrijedni više od 40 tisuća eura
Općina Lovas
11.8.2024., 12:51
INVESTICIJA OD 40 TISUĆA EURA

Počela sanacija Doma kulture Lovas

LOVAS

Nakon što su ovoga ljeta dovršili više infrastrukturnih projekata, u Općini Lovas nastavljaju s ulaganjima u realizaciju programa čiji je cilj podizanje razine uvjeta kulturnog i društvenog života. Prije nekoliko dana započeli su rekonstrukciju Doma kulture u Lovasu. Iz Općine navode kako su radovi vrijedni 40.593,00 eura, od čega je 30 tisuća osiguralo Ministarstvo kulture na temelju ugovora o financiranju programa za financiranje javnih potreba u kulturi u Republici Hrvatskoj.
- Projekt Sanacija i uređenje javne zgrade, Doma kulture u Lovasu, u suradnji s općinskim službama uspješno je prijavila Razvojna agencija TINTL. Preostali iznos, odnosno nešto više od deset tisuća eura, bit će iz općinskog proračuna - pojasnila je Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas.
Dodala je kako su projektom predviđeni radovi uređenja unutrašnjosti; zidova, podova, stolarije i instalacija, čime će taj društveni dom dobiti novi i moderniji izgled.
- Posebno nas raduje činjenica kako će realizacijom ovog projekta mještani Lovasa i njihovi gosti za brojne društvene događaje dobiti novi, kvalitetan i lijepo uređen prostor - poručila je načelnica.