USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
7.8.2024., 17:19
SREDSTVA OPĆINI MARIJANCI

Za izgradnju ceste nepovratno 35.000 €

MARIJANCI

Zahvaljujući kvalitetnoj projektnoj prijavi, Općini Marijanci dodijeljeno je nepovratnih 35.000 eura za izgradnju nerazvrstane ceste u Ulici Matije Gupca u Bočincima.

Financijsku potporu odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju.

Projekt izgradnje ceste u Bočkincima težak je 156.000 eura. Osim iz državnog proračuna bit će financiran i iz proračuna Općine Marijanci, sa 76.285 eura. S obzirom na to da je riječ o iznimno važnom prometnom projektu, Općina Marijanci nada se i financijskoj podršci Osječko-baranjske županije u iznosu od 30.000 eura.

Općinski načelnik Darko Dorkić zadovoljan je što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a još jednom prepoznalo kvalitetnu prijavu iza koje stoji trud i rad općinske vlasti. Naglasio je kako se radi o kapitalnom infrastrukturnom projektu za Bočkince, kojim će se mještanima podići kvaliteta života. - Nastavljamo raditi na prometnom i komunalnom uređenju naših naselja, a ovaj put na red su došli Bočkinci. Dodijeljena su nam sredstva koja će nam pomoći da izgradimo cestu. Provedbom projekta izgradit će se infrastruktura za pristup do šest građevinskih parcela i do jedinog sportskog objekta u naselju Bočkinci, kojim se koristi većina stanovnika, bilo za bavljenje sportom bilo za organizaciju različitih društvenih događaja. Također, provedba projekta pridonijet će demografskoj revitalizaciji ovog naselja - kaže načelnik Dorkić. Postojeća cesta koja vodi do objekta NK Boškinci, duljine 261 metar, posuta je tucanikom i u derutnom je stanju, te je u lošijim vremenskim uvjetima i teško prohodna, osobito za pješake. U sklopu projekta asfaltirat će se nerazvrstana cesta širine 5,50 metara, a izgradit će se i oborinska odvodnja. Izgradit će se nogostup i javna energetski učinkovita LED rasvjeta.