Središte Vukovara, pješačka zona
Dragana Korpoš
7.8.2024., 17:06
Nepovratne potpore u sektoru turizma

Odobren novac za 29 korisnika

VUKOVAR

Prošle je godine Grad Vukovar uveo dvije nove mjere pomoći za poduzetnike i gospodarstvenike - nepovratne potpore u turizmu i nepovratne potpore za područje ribarstva i akvakulture. Turističkim su djelatnostima nastavili pomagati i ove godine.

Naime, u lipnju su objavili javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora u svrhu podizanja kvalitete turističke ponude. Za provedbu je u gradskom proračunu osigurano 67 tisuća eura, pri čemu se potpore dodjeljuju za sufinanciranje prihvatljivih troškova nastalih u ovoj godini. U okviru javnog poziva definirane su mjere marketinške aktivnosti, opremanja i uređenja smještajnih kapaciteta i njihovih pratećih sadržaja (obnova, rekonstrukcija i opremanje smještajnih kapaciteta te njihovih pratećih sadržaja s ciljem podizanja kvalitete i standarda, uređenje i izgradnja dodatnih sadržaja, trošak hortikulturnog uređenja okoliša, kao i izrade studija, elaborata, projektne i druge dokumentacije) i razvoj aktivnih oblika turizma.

Stručno je povjerenstvo nakon zatvaranja poziva pregledalo prispjele zahtjeve, a na gradskoj internetskoj stranici objavljena je odluka o odobravanju nepovratne potpore poduzetnicima koji se bave djelatnošću iz područja turizma i fizičkim osobama koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu. Martina Prepunić, privremena pročelnica UO za gospodarstvo, navela je kako su zaprimili 32 zahtjeva od kojih je 29 odobreno. - U konačnici, bit će isplaćeno nešto više od 46 tisuća eura. Povratne informacije naših korisnika su pozitivne, dolazi nam sve više turista i moramo biti spremni na to da im se ponudi smještaj na višoj razini - rekla je Prepunić.