SLATINA, "Glasnici istine" i prijatelji na kninskom trgu, 05.08.2024., snimila Ivana Novak

"Glasnici istine" i prijatelji na kninskom trgu

Ivana Novak
6.8.2024., 21:58
MARATONCI VPŽ "GLASNICI ISTINE"

Trčali 36 kilometara od Čavoglava do Knina

SLATINA

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine" i ove je godine dala svoj ne mali doprinos obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO "Oluja". Ta je udruga, naime, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja po deseti puta organizirala memorijalni maraton Čavoglave-Knin.

SLATINA, "Glasnici istine" i prijatelji na kninskom trgu, 05.08.2024., snimila Ivana Novak
Ivana Novak

U toj su utrci sjećanja sudjelovali članovi udruge "Glasnici istine" Mario Kovač, Željko Lukačević, Robert Knapić, Josip Bukovac, Ivana Novak, počasni član Duško Štrbac i predsjednik udruge Pavo Tutenov te prijatelji "glasnika istine" Marin i Pjera Šušnjar iz Splita, Željko Birkić, Ivan Pikunić i Željko Števanja iz Svetog Filipa i Jakova, Marijo Soldo i David Naletilić iz Širokog Brijega te Srečko Zaplatić iz Gornje Gračenice.

SLATINA, Sudionici maratona "Glasnika istine" Čavoglave - Knin, 05.08.2024., snimila Ivana Novak
Ivana Novak

Na startu utrke u Čavoglavama ispred crkve Hrvatskih mučenika "glasnike istine" i njihove prijatelje na put prema Kninu ispratili su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR Željko Straka, predsjednik UDVDR grada Slatine Ozren Rastija te predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i vođa biciklističke ekipe VBR Mato Bubaš, koji su od 2. do 4. kolovoza izvezli biciklistički maraton od Voćina do Knina, a u čijim redovima su i dva "glasnika istine", predsjednik Pavo Tutenov i dopredsjednik Mario Kovač.

SLATINA, Sudionici maratona "Glasnika istine" Čavoglave - Knin, 05.08.2024., snimila Ivana Novak
Ivana Novak

Na odredištu u Kninu, na gradskom trgu ispred spomen-obilježja, sudionike ovog memorijalnog maratona uz članove biciklističke ekipe VBR pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i gosti na obilježavanju 29. obljetnice VRO Oluja, među kojima i poveći broj Slatinčana i Virovitičana, članova braniteljskih udruga s područja Virovitičko-podravske županije, te državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Zlatan Bašić.

"Glasnici istine" uputili su zahvalnost Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu obrane, Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije, članovima biciklističke ekipe VBR te svima koji su im na bilo koji način iskazali podršku i pomogli u organizaciji maratona.