skola cjelodnevna nastava
Ustupljena fotografija
6.8.2024., 07:54
Škole koje provode cjelodnevnu nastavu

S novom opremom dočekat će školarce

Sve one škole koje u Virovitičko-podravskoj županiji provode cjelodnevnu školu (Zdenci, Suhopolje, Špišić Bukovica i Gornje Bazje), ulickane, dotjerane i obnovljene, s novom opremom, dočekat će školarce prvog dana nove školske godine, 9. rujna.

Obišli smo dvije škole, OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju i OŠ Augusta Cesarca u Špišić Bukovici. U njima, trenutno, nema učenika, ali se ne miruje, radnici rade 'sve u šesnaest'.

Ni u matičnoj OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju ni u područnim školama "hodnici ne miruju" kako bi učenike, prvog dana nove školske godine, dočekali bolji i moderniji uvjeti. Radovi su vrijedni 118.2744,38 eura (elektroinstalaterski i parketarski radovi, učionica na otvorenom, novi podni oblog na vanjskom igralištu u Gornjem Bazju, sjenila na prozorima...).

Osim toga u školu stiže i sportska oprema, namještaj, interaktivni ekrani, klimatizacijski uređaji, kuhinjski uređaji i oprema. Dio opreme kojom će se opremiti školska ustanova odnosi se na glazbenu opremu, opremu za likovnu kulturu kao i opremu za razvijanje fotografija te raznu opremu i alate za rad školske ustanove, a već je otprije nabavljeno kombi-vozilo.

OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja jedna je od četiri škole s područja VPŽ-a koja provodi cjelodnevnu školu i zbog toga joj je za poboljšanje uvjeta rada učitelja i obrazovanja učenika pripalo 302.200 eura.

- Ovaj eksperimentalni projekt, cjelodnevne škole, u koje su ušle četiri škole s područja Virovitičko-podravske županije, pokazao se kao izuzetno dobar i žao mi je jer više škola nije uključeno u njega, jer nakon prve godine bilježimo puno pozitivnih impresija. Vjerujemo da će za nekoliko godina ovaj projekt cjelodnevne nastave zaživjeti u cijeloj Hrvatskoj, što i jest njegov cilj – rekao je župan Andrović.

Radno je i u Špišić Bukovici. Ukupno 301.100 eura je na raspolaganju OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovice. Nakon što im je krajem lipnja virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uručio ključeve dostavnog vozila vrijednog 28.100 eura, u Špišić Bukovici su radovima i nabavkom oprema nastavili provoditi projekt cjelodnevne škole. Tako se u matičnoj školi u Špišić Bukovici gradi nova zbornica, zamijenjena je unutarnja stolarija, saniraju se sanitarni čvorovi, odrađuju zidarski i keramičarski radovi... Osim toga, u školu stiže i sportska oprema, novi namještaj, interaktivni ekrani, klima-uređaji, kao i glazbena oprema i kuhinjski uređaji i oprema. Tome treba pridodati i školu u Okrugljači, koja je energetski obnovljena i njezina vizura sad je moderno zdanje za učenike ove škole.