SNJEŽANA FRIDL
5.8.2024., 19:13
PRIJEDLOZI DO 15. KOLOVOZA

Pristigao samo jedan prijedlog na natječaj za javna priznanja

DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac objavio je ponovljeni javni natječaj za dodjelu javnih priznanja za 2024. koja će se dodijeliti u prigodi Dana grada i blagdana sv. Mihaela arkanđela, koji se obilježava 29. rujna. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku, uz obrazloženje i odgovarajuću dokumentaciju, dostavljaju se Odboru za dodjelu javnih priznanja osobno u zatvorenoj omotnici ili poštom na adresu: Grad Donji Miholjac, Vukovarska 1/I, 31540 Donji Miholjac, s naznakom ''Prijedlog za dodjelu javnih priznanja''. Na zahtjev Odbora podnositelj prijedloga dužan je naknadno dostaviti i druge dopunske podatke i dokumentaciju. Prijedlozi se podnose na obrascima koji se mogu preuzeti na mrežnoj stranici Grada ili osobno u prostorijama Gradske uprave.

Natječaj za dodjelu javnih priznanja ponovno je raspisan, jer na prvom objavljenom 11. lipnja pristigla je samo jedna ponuda, a moguće je predložiti kandidate za tri kategorije. Javna priznanja za koja se mogu uputiti prijedlozi su: Počasni građanin, Zlatna plaketa ''Grb Grada Donjeg Miholjca'' i Pečat Grada Donjeg Miholjca.

Počasnim građaninom mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i građani drugih država koji su svojim radom i djelom osobno i izuzetno pridonijeli napretku Grada ili podizanju ugleda Grada ili Republike Hrvatske u cjelini. Kandidate mogu predložiti gradski vijećnici, radna tijela Gradskog vijeća i gradonačelnik.

Zlatna plaketa ''Grb Grada Donjeg Miholjca'' posebno je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti gospodarskog razvoja Grada.

Pečat Grada Donjeg Miholjca dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za važan doprinos i uspjehe u unapređivanju znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekova okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti kao i za razvoj cjelokupnog društvenog života Grada.

Prijedloge za Zlatnu plaketu i Pečat Grada mogu dostaviti građani, udruge građana, pravne osobe, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge organizacije.