Ivana Bošković, požežanka ušla u samostan
Ustupljena fotografija
4.8.2024., 11:29
Na blagdan BDM od Anđela

Požežanka Ivana Bošković ušla u samostan sestara klarisa

Na blagdan Blažene Djevice Marije od Anđela Ivana Bošković, župljanka župe Sv. Terezije Avilske u Požegi pristupila je požeškom samostanu sv. Klare i postala član zajednice franjevačkih sestara klarisa. Obred ulaska u samostan kao i euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi predvodio je Mario Večerić, upravitelj Župe sv. Terezije Avilske, a uz sestre redovnice u slavlju su sudjelovali obitelj i rodbina Ivane Bošković, mladi iz katedralne župe i drugi vjernici.

Ivana Bošković, požežanka ušla u samostan
Ustupljena fotografija

Pozdravljajući sve prisutne, a na osobit način sestre klarise, predvoditelj slavlja istaknuo je kako smo se okupili da bismo posvjedočili radosnom činu odluke jedne mlade osobe koja je svoj život odlučila posvetiti Bogu u redovničkom zvanju. Potaknuo je nazočne vjernike da radosna srca sudjeluju u svetom slavlju i kandidaticu Ivanu preporuče u svoje molitve.

Prigodnu homiliju održao je pastoralni suradnik u Župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, a nekadašnji župni vikar u katedralnoj župi Karlo Topalović. Na kraju je rekao: „Danas svjedočimo kako je isti Bog progovorio u srcu jedne djevojke, i nju itekako smeo, ali je nasljedujući ove svete velikane koje smo spomenuli i ona dobro razmislila i konačno odlučila reći i svoj 'da' Bogu. Ivana, ostavila si sada sebe, da bi se pronašla u Bogu. Velik i težak korak si učinila, i dobro znaš da će biti još teških, zahtjevnih i nerazumljivih trenutaka i situacija u životu. Imala ih je i Gospa i Franjo i Klara i toliki drugi. Ali, čuvali su u srcu taj posebni susret gdje im je Bog rekao: 'Trebam te za nešto posebno', vjerovali su da je Bog s njima, da se njegova milost trudi oko njih i ustrajali su. A Bog se po njima proslavio i učinio velika djela!“, poručio je Topalović.

Požežanka samostan
Ustupljena fotografija

Na završetku misnog slavlja uslijedio je obred ulaska u samostan. Kandidatica Ivana tri puta je pokucala na vrata samostana iza kojih su je dočekale sestre klarise koje su je nakon blagoslova župnika Večerića uvele u klauzurne prostore. Nakon što je kandidatica obukla redovničko ruho zajedno sa sestrama klarisama uputila se u prostore samostana gdje su joj svi prisutni čestitali na ovoj važnoj životnoj odluci.