JU Sportski objekti Vukovar uspješno provodi obuku neplivača i organizira školu plivanja za najmlađe
JU Sportski objekti Vukovar
2.8.2024., 20:57
BESPLATNA ŠKOLA

Obuka vukovarskih neplivača vrtićkog uzrasta i i djece od prvog do četvrtog razreda

Djeci će nastojati pojasniti važnost bavljenja sportom i stjecanja zdravih životnih navika

 

VUKOVAR

Dogradonačelnik Vukovara Filip Sušac potpisao je u Zagrebu ugovor pilot-projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Ugovor je vrijedan 49.961,60 eura, prijavitelj na projekt bio je Grad Vukovar, a provoditelj aktivnosti Javna ustanova "Sportski objekti Vukovar". Svrha je projekta osigurati potrebna sredstva za uključivanje predškolske djece i djece u nižim razredima osnovne škole u sportske programe, što će u konačnici pridonijeti i unaprjeđenju kvalitete života djece u Vukovaru.

BROJNE AKTIVNOSTI

Iz istoga izvora novac su osigurale i općine Lovas, Stari Jankovci, Tordinci, Tovarnik i Tompojevci, a odobreni su iznosi u rasponu od 13 tisuća do 30 tisuća eura. U tim će sredinama organizirati škole stranog jezika, škole nogometa, provedbu STEM radionica za djecu, školu tenisa, glazbene škole za djecu i školu mažoret plesa.

Kako navode iz gradske uprave, u provedbu će biti uključeno 650 djece, a planirano je djeci osigurati besplatne sportske aktivnosti i besplatan prijevoz, što će uvelike olakšati roditeljima, jer neće imati brige oko prijevoza djece na sportske aktivnosti, s tim da ni eventualna udaljenost od sportske infrastrukture neće biti problem. Prijevoz će se obavljati od matičnih škola i vrtića do mjesta provedbe aktivnosti,

“Sportske aktivnosti koje će se provesti odnose se na vodeni i suhi program, odnosno školu plivanja i Multisport program. Škola plivanja obuhvaća program privikavanja djece na vodu, obuku neplivača i naprednu školu plivanja ovisno o kojem se inicijalnom stupnju svakog pojedinca radi. Multisport obuhvaća malu školu sporta za djecu predškolske dobi i školu sporta za osnovnoškolce", pojašnjavaju iz Grada, dodajući kako takav program predstavlja široku lepezu motoričkih sposobnosti koje će se razvijati kroz elemente bazičnih, loptačkih te individualnih i momčadskih sportova. Također će djeci od najranije dobi probuditi svijest o važnosti bavljenja sportom i stjecanja zdravih životnih navika.