USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
2.8.2024., 14:50
Novi direktor, vozila i djelatnosti

Našičkim parkom, koji zapošljava 85 djelatnika, zapuhali novi vjetrovi

 

NAŠICE

U komunalnoj tvrtki Našički park d.o.o., u vlasništvu Grada Našica, Općine Podgorač i Općine Donja Motičina, u tijeku je poslovno restrukturiranje.

Uz imenovanje novog predsjednika Uprave, u cilju unaprjeđenja kvalitete komunalnih usluga, uloženo je u modernizaciju voznog parka, a u pripremi su i nove djelatnosti.

Umjesto Hrvoja Žihe, koji je do sada bio predsjednik Uprave, Našički park dobio je novog direktora, i tu funkciju obnašat će Dražen Mićan.

- Osobno ću biti dostupan građanima na mobitel u svakom trenutku. Želimo uvijek prikladno odgovoriti i biti dostupni i za razgovor i izvršenje naših aktivnosti, a time sustavno nastojati svim svojim raspoloživim kapacitetima omogućiti da i nadalje Našice budu najljepši mali grad u Hrvatskoj - poručio je novi predsjednik Uprave Našičkog parka, Dražen Mićan.

Za bolju kvalitetu

Na predstavljanju investicija u nova komunalna vozila i strojeve bio je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji je tom prigodom rekao kako reorganizacija poslovanja Našičkog parka, koji zapošljava 85 djelatnika, treba pružiti bolje i kvalitetnije komunalne usluge građanima te podići kvalitetu života u svima naseljima.

Nakon uspješno provedene nabave, Našički park bogatiji je za čistilicu, radni stroj koji će ulice i trgove u Našicama održavati čistima i urednima. Čistilica će uklanjati nakupljeni sitni otpada s javnih površina i u prigradskim naseljima. Nova čistilica vrijedna je 64.000 eura. No to nije jedino osnovno sredstvo u koje je uložio Našički park u cilju unaprjeđenja kvalitete komunalnih usluga. Uskoro će biti isporučeno višenamjensko komunalno vozilo u vrijednosti od 97.000 eura. Cilj ulaganja u komunalnu opremu i strojeve je podizanje komunalnog standarda građana, a zaposlenima će posao biti lakši i kvalitetnije obavljen.

- Nabavili smo čistilicu za čišćenje ulica i trgova u Našicama, ali i prigradskim naseljima. Ovih dana stiže i novo komunalno vozilo za odvoz krupnog otpada, biootpada, plastike i papira, koje će također biti na usluzi građanima. Sve smo to nabavili kako bismo unaprijedili uslužnost i čistoću grada te svih okolnih naselja, a time pridonijeli i kulturi življenja - kazao je Mićan na predstavljanju nabavljene čistilice za ulice. Dodao je kako će tvrtka sustavno raditi na unaprjeđenju poslovanja i pružanju usluga građanima.

U Našičkom parku, uz postojećih sedam organiziranih djelatnosti, u planu su dvije nove. To znači da će uz Odjel gospodarenja otpadom, Odjel čistoće, Odjel parkinga, Odjel tržnica, Odjel groblja, Odjel dimnjačarstva i Odjel zajedničke službe uskoro biti formirani Odjel niskogradnje i Odjel uređenja okoliša. Odjel uređenja okoliša ponudit će građanima usluge orezivanje ukrasnog drveća, živice i voćnjaka, uređenje zelenila, okućnica i vrtova te košnju travnjaka.