SNJEŽANA FRIDL
2.8.2024., 14:21
GRADNJA U FERIĆEVOJ ULICI

Feričanci će ujesen imati parkiralište s dvadeset i pet mjesta

FERIČANCI

U Ferićevoj ulici u Feričancima gradi se novo parkiralište na površini od 3444 četvorna metra, koje će imati 25 parkirnih mjesta.

Parkiralište se gradi u neposrednoj blizini župne crkve, osnovne škole, društvenog doma, općinske uprave, dječjeg vrtića i Doma zdravlja. U sklopu radova, osim parkirališta, bit će izgrađen nogostup, postavljena prometna signalizacija, a bit će riješena i oborinska odvodnja. Moderno parkiralište bit će i hortikulturno uređeno. Novo parkiralište trebalo bi biti u funkciji ujesen.

Investitor su Hrvatske ceste, a osim izgradnje parkirališta, kaže načelnik Općine Feričanci Marko Knežević, bit će rekonstruiran i dio državne ceste D2. Radovi se izvode u jednoj od prometom najopterećenijoj ulici. Zatvaranje prometa za sada nije planirano, a ovisno o prirodi i dinamici radova može doći do povremenih kraćih zastoja u odvijanju prometa te se građani mole za strpljenje i razumijevanje ako dođe do takvih situacija.

- Riječ je o izuzetno važnoj investiciji koja će riješiti problem parkiranja. Nakon završetka gradnje parkirališta uslijedit će, prema projektu Hrvatskih cesta, rekonstrukcija dijela državne ceste D2, i to na dionici od početka Ferićeve ulice do skretanja u Vinogradsku ulicu. Riječ je o nekoliko stotina metara. Naime, uklonit će se postojeći asfalt koji je oštećen zbog intenzivnog kamionskog prometa te će se ugraditi novi sloj asfalta - pojasnio je načelnik Knežević.

Parkiralište će smanjiti zelene površine, međutim Općina planira ozelenjavanje. Osim u tom prostoru, cvjetni i zeleni otoci bit će formirani na još nekoliko lokacija u Feričancima.

- Već imamo formiran drvored, a sadnjom ukrasnog drveća i grmlja na još nekoliko lokacija poboljšat ćemo vizuru Feričanaca. Vizuru središta već smo promijenili uređenjem javnoprometnih površina, izgradnjom kružnog toka te obnovom objekata javne namjene smještenih na Trgu Matije Gupca. Ne samo da smo potpuno promijenili vizuru središta Feričanaca nego smo obogatili i javni sadržaj za naše stanovništvo, a sve u cilju razvoja općine i stvaranja društvenog sadržaja - poručuje načelnik.

Ističe da će izgradnja parkirališta označiti završetak projekta Hrvatskih cesta u Feričancima koji se odnosi na rekonstrukciju dijela državne ceste D2, tzv. Podravske magistrale. Naime, prije tri godine, u središtu Feričanaca, u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu, izgrađen je kružni tok u vrijednosti od šest milijuna kuna.