USTUPLJENO
1.8.2024., 19:59
vrijednost izgradnje 720.600 eura

Najavljena gradnja privremene tržnice u Požegi

POŽEGA

Iz Grada Požege najavljena je realizacija još jednog velikog infrastrukturnog projekta. U Cvjetnoj ulici gradit će se privremena tržnica jer će postojeća tržnica u središtu grada, na Trgu Sv. Trojstva, biti srušena kako bi se na istom mjestu gradio novi objekt, u kojem će, osim nove tržnice, biti izgrađena podzemna garaža i drugi funkcionalni sadržaji. Idejno rješenje privremene tržnice dostupno je na panou postavljenom na raskrižju Cvjetne i Priorljavske ulice.

Projekt rekonstrukcije Trga dio je opsežnijeg projekta pod nazivom "Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege". Grad Požega ovaj projekt provodi kroz ITU mehanizam, čija je procijenjena vrijednost 12 milijuna eura, a nepovratna sredstva će iznositi 85 posto. Projekt "Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege" donosi revitalizaciju ne samo trga već i užeg obuhvata i predviđa tri faze.

USTUPLJENO

Prva faza odnosi se na rekonstrukciju pristupnih ulica, Matice hrvatske i Sokolove te izgradnju rotora. Druga faza bit će izgradnja podzemne garaže na mjestu sadašnje tržnice, a treća je rekonstrukcija plohe Trga Sv. Trojstva. Kako bi se za vrijeme planiranih radova osigurao kontinuitet rada tržnice, odnosno omogućio daljnji rad zakupcima, a građanima kupnja proizvoda domaćih OPG-ova, na parceli uz Cvjetnu i Priorljavsku ulicu, na površini većoj od 10 tisuća četvornih metara, gradit će se nova, u cijelosti opremljena gradska tržnica. Procijenjena vrijednost izgradnje privremene požeške tržnice je 720.600 eura bez PDV-a. Investitor je Komunalac Požega d.o.o., a izgradnju će financirati Grad Požega.