ustupljena
31.7.2024., 19:57
ULAGANJA I U PRIGRADSKA NASELJA

Parkirališta ispred područnih škola i asfaltirana cesta

 

NAŠICE

Grad Našice nastavlja ulagati u prigradska naselja, što dokazuju i izgrađena parkirališta u Gradcu Našičkom i Vukojevcima te sanirana cesta u Zoljanu.

Parkiralište u Gradcu Našičkom izgrađeno je ispred područne škole, a u Vukojevcima ispred crkve i područne četverogodišnje škole. Stanovnici Ulice svete Katarine u Zoljanu dobili su asfaltiranu cestu u duljini 30-ak metara.

U povodu završenih radova, naselja su posjetili gradonačelnik Krešimir Kašuba i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac.

- Vrijednost izgradnje parkirališta ispred zgrade područne škole u Gradcu Našičkom bila je 3800 eura, i to je samo jedno od ulaganja u ovo naselje. Najvažnija investicija je pitka voda. Nedavno smo imali loše nalaze, odrađena je dezinfekcija bazena, a za one koji to žele osigurana je i voda u bocama. Ovi problemi bit će riješeni kroz projekt izgradnje aglomeracije koji je u završnoj fazi i kroz koji će pitku vodu dobiti stanovnici, ne samo Gradca Našičkog nego i Londžice, Ceremošnjake, Granica i Makloševca - kazao je gradonačelnik Kašuba.

U Gradcu Našičkom u planu je izgradnja pješačkog mosta u središtu mjesta koji je izuzetno važan zbog blizine prometom opterećene ceste.

Zadovoljan završenim i planiranim investicijama posebno je bio zadovoljan predsjednik Mjesnog odbora Gradac Našički Bernard Marjančević.

- Sve su investicije bitne, jer svaka, pa i najmanja, pridonosi kvalitetnijem životu stanovnika. Puno nam znači i parkiralište i najavljeni pješački most, posebno zbog školske djece, ali i mještana, a o pitkoj vodi da i ne govorim. Zahvalni smo Gradu na dobroj suradnji - rekao je Marjančević.

Investicija rješavanja odvodnje i izgradnje parkirališta i ispred crkve i škole u Vukojevcima vrijedna je 22.000 eura. Tijekom posjeta Vukojevcima, gradonačelnik je podsjetio da je Grad uložio 5.000 eura u izgradnju nadstrešnice nad vatrogasnom zgradom. Dodao je kako je u Vukojevcima u tijeku izgradnja tribina na nogometnom igralištu u vrijednosti od 40.000 eura, te da je završeno projektiranje za novu zgradu društvenog doma.

U Ulici svete Katarine u Zoljanu sanirane su udarne rupe na postojećoj cesti te je asfaltiran makadamski dio u duljini 30-ak metara. U radove je uloženo 5700 eura.

U zoljanskim zaseocima Poljana i Donja Mala u tijeku je i opsežna sanacija lokalne ceste, a do kraja godine uredit će se i površina ispred društvenog doma. S.Fridl n