ustupljena
30.7.2024., 19:37
MIHOLJČANI NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH

Osvojili su srebro u uličnoj košarci

 

DONJI MIHOLJAC

Članovi ekipe Brate ja sam iz Donjeg Miholjca - Petar Korov, Josip Pleša i Andro Pešić, godište 2009. - osvojili su srebrnu medalju na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci. Pobijedili su u Kinder joy uličnoj košarci u skupini ekipu iz Zadra rezultatom 19:9, zatim ekipu iz Zagreba sa 14:2 te na kraju ekipu iz Šibenika 8:4. U polufinalu su pobijedili ekipu iz Ludbrega 15:13, međutim u finalu su izgubili od ekipe iz Slavonskog Broda 17:14.

Drugo mjesto omogućilo je ekipi Brate ja sam iz Donjeg Miholjca odlazak na Međunarodnu završnicu u Kinder joy košarci krajem kolovoza u Splitu, na kojoj će sudjelovati mladi košarkaši iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Sportske igre mladih, inače, djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pružaju priliku da se natječu u 10 sportskih disciplina - u nogometu, malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku šahu, graničaru i atletici. Ove godine na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci sudjelovalo je više od dvije tisuće djece i mladih iz svih krajeva Hrvatske. Osim natjecanja, organizirane su i različite edukativne aktivnosti, kao što su sportsko-ekološka radionica "Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet" i vježbe prve pomoći. Mladi sportaši u pauzi od natjecanja, uživali su u kupanju i druženju s vršnjacima. Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 110.000 djece i mladih.