ustupljena
30.7.2024., 19:35
ODRŽANA JOŠ JEDNA ZANIMLJIVA MANIFESTACIJA

Gostovali Šimleša, Đorđević i Šafarek, a najmlađi su se rasplesali u Perivoju

 

DONJI MIHOLJAC

U organizaciji Gradske knjižnice Grada Donjeg Miholjca održana je tradicionalna književna i kulturna manifestacija Perivoj knjiga.

Četvrtu godinu zaredom donijela je radionice, susrete s književnicima te predstavljanje knjiga. Manifestacija je osmišljena u svrhu promicanja knjige i čitateljskih navika, a tijekom trajanja knjižnica se preselila na otvoreno, u gradski perivoj.

Ovogodišnju manifestaciju otvorilo je gostovanje biologa, publicista, istraživača, fotografa, redatelja i snimatelja Gorana Šafareka koji je predstavio svoju putopisnu knjigu Iz dnevnika istraživača. U parku Matice hrvatske publika je slušala o autorovim istraživanjima i avanturama kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike.

- Prvoga dana manifestacije održana je i escape room radionica inspirirana čarobnim svijetom Međuzemlja u kojoj su sudjelovala djeca od 10 do 16 godina. Ovo je bila savršena prilika za sve fanove Tolkienova univerzuma da testiraju svoje vještine i uživaju u avanturama - ispričala je ravnateljica Gradske knjižnice Grada Donjeg Miholjca Marinela Šmider.

Drugog dana manifestacije gostovao je Veljko Đorđević, ugledni hrvatski psihijatar s bogatim kliničkim iskustvom u radu s pacijentima sa svim psihičkim poremećajima. Veljko Đorđević nije samo jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih psihijatara, nego i plodni pisac, član Hrvatskog društva književnika. Na predavanju je govorio o iskustvima liječenja depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti, ali i svojoj knjizi Let iznad psihijatrijskoga gnijezda.

Za djecu je u perivoju organizirana i vesela plesna radionica koju je vodila Antonija Blažević iz Plesnog studija Broadway iz Osijeka.

- Na prošlogodišnjem Perivoju knjiga prvi smo put organizirali plesnu radionicu. Dječji odjel nam je bio pun i djece, ali i mama koje su također zaplesale. Stoga smo i ove godine organizirali radionicu zabavnih i kreativnih plesnih pokreta - rekla je Šmider.

Ovogodišnji Perivoj knjiga zatvorio je pisac, kolumnist, predavač i televizijski voditelj Bruno Šimleša, koji je predstavio svoju posljednju knjigu (P)ostati zdrav.

Istoga dana održana je i radionica Hokus-Pokus, na kojoj su djeca imala priliku naučiti osnove kemije na interaktivan način, sudjelujući u različitim eksperimentima koji su ih oduševiti i inspirirali. 

Bruno Šimleša

Bruno Šimleša

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Goran Šafarek

Goran Šafarek

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA