Ministar Ivan Anušić posjetio vinkovačku vojarnu
USTUPLJENO
30.7.2024., 19:25
Ivan Anušić posjetio vinkovačku vojarnu

Fokus na približavanju vojnog poziva svima, posebice mladima, budućim pripadnicima HV-a

 

VINKOVCI

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić došao je u radni posjet vojarni "5. gardijske brigade Slavonski sokolovi" u Vinkovcima i podsjetio kako je riječ o posjetima vojarnama i postrojbama u svrhu nastavka rada na poboljšanju uvjeta života i rada pripadnika HV-a te naglasio i važnost povratka Hrvatske vojske u Beli Manastir te popularizaciju vojnoga poziva u Republici Hrvatskoj.
Ministar je podsjetio kako je na početku svojeg mandata najavio da će obilaziti vojarne i infrastrukturu kojom se koriste Oružane snage RH kako bi se upoznao s postojećim stanjem i kako bi se nastavila ulaganja u modernizaciju i osnaživanje materijalnih prava pripadnika HV-a. Istaknuo je da zadovoljan vojnik mora imati i adekvatan prostor i uvjete u kojima radi.
- Danas obilazimo vojarnu u Vinkovcima. Cilj nam je nastaviti osnaživanje materijalnih prava, kao što to činimo od početka: od povećanja plaća, dnevnica i svega onoga što mora imati zadovoljan vojnik, pripadnik Oružanih snaga RH. Ništa nam ne vrijedi ni tehnika ni oprema ako nemamo zadovoljnog i motiviranog vojnika - rekao je ministar Anušić dodajući kako je od početka mandata fokus na popularizaciji i približavanju vojnog poziva svakom građaninu, a posebice mladima, budućim pripadnicima Hrvatske vojske (HV) te da popunjavanje Oružanih snaga RH mora biti kontinuirano i kvalitetno.

Ministar Ivan Anušić posjetio vinkovačku vojarnu
USTUPLJENO

- Kad govorimo o kandidatima koji se odlučuju za dragovoljno vojno osposobljavanje te daljnju karijeru u Oružanim snagama RH, u prvih pet mjeseci ove godine postigli smo već 73 posto popunjenosti u odnosu prema cijeloj prošloj godini. To je pokazatelj, kada govorimo o popularizaciji vojnog poziva, da postižemo rezultate te ćemo tako nastaviti i dalje – rekao je Anušić i istaknuo kako besposadne letjelice na svim ratištima dobivaju veliki primat u ratovanju, odnosno u premoći unutar samog sukoba, a to je posebno vidljivo u ratu u Ukrajini i zato OS RH i Ministarstvo obrane nastavljaju zajednički razvijati nova znanja, vještine i tehnologije. Ministra su u vinkovačkoj vojarni dočekali predstavnici Oružanih snaga RH predvođeni načelnikom Glavnog stožera OSRH, general-pukovnikom Tihomirom Kundidom. Za posjeta ministar je obišao smještajne kapacitete, hangare borbene i neborbene tehnike i tehničku radionicu koju koriste pripadnici Hrvatske vojske koji su ondje smješteni. Prezentirana mu je i uporaba te mogućnosti besposadnih sustava u provedbi vojnih operacija.