USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
29.7.2024., 17:06
NOVI USPJEH AUTO KLUBA PANONIJA

Mladi našički karting vozači osvojili 9 medalja

Mladi karting vozači Auto kluba Panonija Našice nastavili su uspješan niz na državnim utrkama - vratili su se s druge utrke Prvenstva Hrvatske u karting slalomu punih ruku medalja. Petero vozača vratilo se s devet medalja, od toga četiri zlatne. Osvojili su još tri srebrne i dvije brončane medalje. ''Naši vozači u vrlo jakoj konkurenciji pokazali su da su ozbiljni konkurenti svim ostalim natjecateljima. Najveća borba vodila se između našeg vozača Thomasa Orbana Sauera i Danijela Bubena iz Auto kluba Trkaća Panda Zagreb. Prednost domaće staze i jako dobra priprema donijele su Danijelu pobjedu u ukupnom poretku za manje od pola sekunde, a Thomas je bio drugi u ukupnom poretku, ali je osvojio zlato u svojoj, klasi 2. Time je ovaj dvojac najavio iznimno napet nastavak sezone te neizvjesnost do posljednjeg ispita za titulu najboljeg karting slalomaša Hrvatske'', navode iz AK Panonija.

Iz kluba kažu kako se drugi okršaj za prvakinju u ženskoj konkurenciji vodio između dvije klupske kolegice Sare Glasovac i Jelene Bijuklić. ''Od početka prvog ispita bilo je jasno da će to biti prava i jako zanimljiva borba te da će posljednja vožnja donijeti pobjednicu. Nakon završetka četvrte vožnje Jelena je za malo više od pola sekunde dobila ovu borbu te završila na postolju prvog mjesta vozačica, a Sara na drugom mjestu'', ističu iz kluba. Jelena Bijuklić, inače, kući se vratila noseći dvije zlatne i jednu brončanu, a Sara Glasovac dvije srebrne medalje.

Vozačica Lea Gašparić na ovom natjecanju okitila se jednom zlatnom i jednom brončanom medaljom. Mateo Glasovac zauzeo je sedmo mjesto u klasi 2 i osmo mjesto u ukupnom poretku. ''Ova uzbudljiva utrka pokazala je visoku razinu natjecateljskog duha i vještine među vozačima, posebno unutar redova našeg kluba. Pred nama je još mnogo utrka, a ako se može suditi po ovoj, sezona će biti napeta i neizvjesna do samog kraja'', poručili su iz AK Panonija.

Natjecanje na parkiralištu trgovačkog centra kod Zaprešića organizirao je AK Racing Panda iz Zagreba, a sudjelovalo je 14 vozačica i vozača iz šest hrvatskih klubova. Utrka se sastojala od dva ispita koja su vozači morali proći, a bili su podijeljeni u tri klase prema dobnim skupinama: do 12 godina, od 12 do 14 godina te stariji od 14 godina.