DND Slatina
25.7.2024., 19:32
DRUŠTVO NAŠA DJECA SLATINA

Radionice za djecu uz programe “Ljeta u kinu”

 

SLATINA

“Pogodi tko sam" naziv je radionice koju su volonterke Društva "Naša djeca" Slatina održale na prostoru ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta, uz kinogledalište na otvorenom u sklopu manifestacije Ljeto u kinu 2024. Bio je to i uvod u prikazani film "Garfield".

Brojne mališane u radionicu je uvela volonterka Elizabeta Taradej kroz razgovor o kućnim ljubimcima (mačkama), a potom su se svi razgibali uz taktove svima poznate i popularne pjesme Baby Lasagne "Rim tim tagi dim". Uz Elizabetu, radionicu su vodile članice društva Renata Grahovac, Nikolina Ljekaj, Valentina Drokan i Ivana Strupar. U kreativnom dijelu uslijedila je izrada zanimljivih lazanja od kolaža i štapnih lutaka mačka Garfielda.

U utorak nova radionica ispred kina

– Drago nam je što su bila prisutna i djeca iz Ukrajine koja ljetuju kod nas, u pratnji Helene Hegediš, koja je i organizirala njihovo ljetovanje – rekla je Ivana Strupar.

Društvo Naša djeca Slatina organiziranjem zanimljivih radionica za djecu redovito sudjeluje u programima manifestacije Pučkog otvorenog učilišta “Ljeto u kinu” pa su mališani pozvani i na sljedeću radionicu u utorak ispred slatinskoga kina.

Predsjednica DND-a Slatina Ivana Strupar zahvaljuje svim roditeljima i djeci koja su sudjelovala na radionici te vrijednim volonterkama, a posebno ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Danijeli Fabric Fabijanac i djelatnicima ustanove na suradnji. Zahvala je upućena i obnašatelju dužnosti gradonačelnika Slatine Iliji Nikoliću, koji je svojim dolaskom uveličao organiziranu dječju aktivnost.

– Osmijesi na dječjim licima pokazali su koliko djeca vole mačka Garfielda te su nakon radionice bila spremna za gledanje filma – rekla je predsjednica Ivana Strupar. 

DND Slatina
DND Slatina
DND Slatina