ČAĐAVICA, Iskaz interesa mladih za potpore do 18.ožujka, 06.03.2024., snimio Petar Žarković
Petar Žarković
24.7.2024., 17:47
STAMBENO ZBRINJAVANJE U ČAĐAVICI

Potporu Općine dobilo je deset mladih obitelji

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević donio je Odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području Općine Čađavica za 2024. godinu.

Općinski načelnik Mirko Rončević

Općinski načelnik Mirko Rončević

Petar Žarković

Nakon javnog poziva objavljenog 20. lipnja ove godine, stručno povjerenstvo za provedbu postupka dodjele potpora razmotrilo je pristigle ponude i podnijelo općinskom načelniku prijedlog odluke o dodjeli financijskih sredstava. Pravo na dodjelu sredstava potpore Općine Čađavica radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području općine, a u svrhu provođenja demografskih mjera, ostvarilo je deset mladih obitelji. Četiri obitelji iz Čađavice i jedna iz Čađavičkog Luga ostvarile su potporu u iznosu od po 2000 eura, jedna obitelj iz Čađavice i jedna iz Čađavičkog Luga dobit će potporu od po 2500 eura, jedna obitelj iz Čađavice i jedna iz Čađavičkog Luga dobit će potporu od po 3000 eura i jedna obitelj izu Čađavičkog Luga ostvarila je pravo na potporu u visini od 3500 eura. Sve dodijeljene potpore namijenjene su za rekonstrukciju obiteljskih kuća. U slučaju osiguranja dodatnih sredstava u ovogodišnjem općinskom proračunu za provedbu programa potpore mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje, donijet će se posebna odluka o odabiru korisnika i dodjeli sredstava prijaviteljima koji se nalaze na listi čekanja.

Sredstva za provedbu Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih obitelji i mladih na području Općine Čađavica osigurana su u općinskom proračunu, a međusobna prava i obveze korisnika i Općine utvrdit će se ugovorom o dodjeli potpore za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.