USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.7.2024., 19:15
ZAVRŠNA FAZA UREĐENJA DRUŠTVENOG DOMA

Uklanja se drvored, postavit će ogradu

 

KAPELNA

U tijeku je završna faza rekonstrukcije Društvenog doma u Kapelni. Radovi su započeli uklanjanjem drvoreda. Uklonjena su suha, stara i bolesna stabla zbog sigurnosnih razloga, a na njihova će mjesta biti posađene nove sadnice drveća. Osim uređenja okoliša, postavit će se ograda s dvorišne strane doma te će se na katu urediti prostorije za predstavnike vijeća srpske i romske nacionalne manjine.

No dom je već dobio novi izgled, a mještani Kapelne i Općine Viljevo, zahvaljujući povećim ulaganjima proteklih godina, objekt na koji mogu biti ponosni. Naime, projekt obnove Društvenog doma u Kapelni provodi se u fazama prema mogućnosti financiranja.

Vrijednost radova na uređenju Društvenog doma u Kapelni iznosi 65.000 eura, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je 46.800 eura. Završnu fazu projekta rekonstrukcije doma, kao i sve prethodne, Općina Viljevo usoješno je aplicirala na javni poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Cilj je programa pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica u kojima žive pripadnici nacionalnih manjina, a koje su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljene i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

65.000

eura vrijednost je radova na uređenju Društvenog doma
u Kapelni

Zahvaljujući novcu iz Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina te sredstvima iz općinskog proračuna, obnovljen je vanjski i unutarnji dio zgrade. Promijenjeno je dotrajalo krovište, zamijenjena stara stolarija, postavljena nova limarija i nova vanjska ovojnica. Uređena je i unutrašnjost Društvenog doma.

Obnovljeni dom mještani će moći koristiti za druženja, proslave i okupljanja. Dom će koristiti i udruge za provedbu kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti. Društveni dom nalazi se u središtu sela, a sagrađen je 1958. godine.

Svečano otvorenje obnovljenog društvenog doma u Kapelni najavljeno je za Dan Općine Viljevo, koji se obilježava 30. studenoga.