NAŠICE - Sjedncia Gradskog vijeća Našica, snimljeno u srpnju 2024. Snimila Snježana FRIDL

Sjednica Gradskog vijeća Našica

Snježana FRIDL
20.7.2024., 12:21
USVOJENA IZVJEŠĆA O POSLOVANJU

Našičkom parku dana suglasnost za zaduživanje

NAŠICE

Trinaest točaka dnevnog reda razmotrili su vijećnici Gradskog vijeća Našica na sjednici u petak (19. srpnja) koja je zajedno s aktualnim satom trajala 50 minuta. U fokusu su bila poslovna i financijska izvješća gradskih ustanova i tvrtki za 2023. godinu, čiji je osnivač Grad Našice ili u njima ima vlasničke udjele.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili godišnja izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe, Zavičajnog muzeja i Gradske knjižnice, dok su izvješća o poslovanju Našičke razvojne agencije NARA d.o.o. te komunalnih poduzeća Našički vodovod d.o.o. i Našički park d.o.o. dobila podršku većine vijećnika.

Kod rasprave o poslovanju Našičkog vodovoda, vijećnik Bruno Wolf zamolio je pojašnjenje o u kojoj je fazi pripajanje Đakovačkom vodovodu, što će biti s djelatnicima i opskrbom vode.

Direktor Našičkog vodovoda Josip Matek odgovorio mu je kako Đakovački vodovod diktira tempo pripajanja te da bi do kraja godine trebao završiti taj proces.

- O sistematizaciji radnih mjesta još nismo razgovarali u Đakovačkom vodovodu, ali u svakom slučaju u pregovorima ćemo voditi računa da zaštitimo interese Našičkog vodovoda i Grada Našica - poručio je direktor Matek.

Vijećnik Bruno Wolf je komentirao i izvješće o poslovanju Našičkog parka, te kazao kako su samo dvije radne jedinice, Parking i Odvoz smeća bile u 'plusu', dok su Čišćenje ulica, Tržnica, Groblje i Dimnjačarske usluge u 'minusu'. Vijećnika je posebno zanimalo kako Dimnjačarske usluge imaju više rashoda od prihoda.

- Prihodi su 56.199 eura, a rashodi su 103.631 euro. Molim da se objasni kako gotovo 50.000 rashoda više nego prihoda imaju Dimnjačarske usluge - rekao je vijećnik Wolf. Zamjerio je i što se o poslovnom i financijskom izvješću za 2023. godinu raspravlja na sjednici u srpnju.

Član Uprave Našičkog parka Dražen Mićan odgovorio je kako je u tijeku reorganizacija poduzeća te da će u pisanom obliku biti dostavljen konkretan odgovor.

Na kraju sjednice, Gradsko vijeće je većinom glasova odlučilo dati suglasnost Našičkom parku za zaduživanje za nabavku komunalnog vozila te višenamjenskog stroja čistilice u ovoj godini.