Snježana FRIDL
19.7.2024., 19:16
ZADOVOLJNI POPUNJENOŠĆU

Upisali su 93 učenika, slobodno je 15 mjesta

DONJI MIHOLJAC

Srednja škola Donji Miholjac imala je slobodnih 108 mjesta za upis u prve razrede, a upisana su 93 učenika, tridesetak više nego prethodne godine. Najveći je interes bio za opću gimnaziju i za zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist u trajanju četiri godine te automehaničar u trajanju tri godine. Upisne kvote za te programe ispunjene su. U opću gimnaziju upisana su 22 učenika, a u razred turističko-hotelijerski komercijalist 20 učenika. Upisano je i 12 automehaničara.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić rekao je kako upisanih učenika, osim s miholjačkog područja, ima i iz susjednih gradova Osječko-baranjske županije te s područja Virovitičko-podravske županije. Kaže kako su zadovoljni interesom učenika za njihove obrazovne programe i popunjenošću kapaciteta.

Nakon ljetnog upisnog roka u miholjačkoj srednjoj školi ostalo je 15 slobodnih mjesta. Za zanimanje strojobravar ostala su četiri upisna mjesta, pet za cvjećare i tri za CNC operatere. Ostala su još tri slobodna mjesta za agrotehničare u razrednom odjeljenju od 20 učenika.

Za jesenski upisni rok početak je prijava 19. kolovoza.