BELIŠĆEU Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće zaposlena je Tetiana Ore, Ukrajinka, po zanimanju knjižničarka
GKiČ BELIŠĆE
PONOSNI NA SVOJU KOLEGICU

Tetianinih mjesec dana u knjižnici

BELIŠĆE

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće zaposlena je Tetiana Ore, Ukrajinka, po zanimanju knjižničarka. Posao je dobila preko mjere Posao+, javni radovi, koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.
“Tetiana Ore došla je u našu knjižnicu na 9 mjeseci, a 17. srpnja shvatili smo da je tu već mjesec dana, koji je proletio. Iznimno nam je drago što smo imali mogućnost zaposliti tako sposobnu knjižničarku i nevjerojatno zainteresiranu za učenje i rad. Također, Tetiana je osoba koja je došla u Hrvatsku prije dvije i pol godine i od tada kontinuirano uči hrvatski jezik. Uz pomoć i podršku belišćanske udruge PUKS (Podrška u kriznim situacijama) raseljene osobe iz Ukrajine koje prebivaju na području grada Belišća uspješno su se integrirale u lokalnu zajednicu, a moramo naglasiti da je nama drago biti dio te priče", navode iz knjižnice.
Javni rad se inače odvija u ograničenom razdoblju, a HZZ financira zapošljavanja nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina. Program se temelji na društveno korisnom radu iniciranom po lokalnim zajednicama i mora biti povremen u mjeri da nije konkurentan, podsjećaju iz knjižnice. 

BELIŠĆEU Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće zaposlena je Tetiana Ore, Ukrajinka, po zanimanju knjižničarka
GKiČ BELIŠĆE