slavonija...vinkovci...19.07.2024.gradsko kazaliste joza ivakic; odrzana svecana sjednica gradskog vijeca povodom dana grada; uz pozdravne govore gostiju i prigodni kulturno umjetnicki program predsjednik gradskog vijeca mladen karlic i gradonacelnik ivan bosancic urucili priznanja zasluznima "zlatna plaketa - grb grada vinkovaca";foto Gordan Panić
Gordan Panić
19.7.2024., 19:30
GRADSKO VIJEĆE UZ DAN VINKOVACA

Grad očekuje ulaganja vrijedna 50 milijuna eura

VINKOVCI

Nakon što je odana počast poginulim vinkovačkim braniteljima podno Spomenika hrvatskim braniteljima u Lovretićevoj ulici, u novoobnovljenom Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vinkovaca.

U proteklih godinu dana, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, Vinkovci se mogu pohvaliti iznimnim gospodarskim rastom i brojnim provedenim projektima. Otvorena je nova zgrada knjižnice, izgrađen je nadvožnjak na Borincima, obnovljeno je kazalište, a realizirani su i projekti koji itekako znače svim građanima. "U partnerskom odnosu s Vladom Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemskom županijom u idućih godinu dana može se očekivati jedan veliki investicijski boom na području našega grada. Uz nekoliko škola, vrtića, trgova i tržnice, radit će se industrijska zona i napravit će se investicija u iznosu od 50 milijuna eura na području Vinkovaca", kazao je Bosančić.

“Vjerujem da ćemo grad dodatno uljepšati, da ćemo i dalje biti ponosni na njega i da će i dalje biti centar naše županije, kao što je bio i do sada", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić.

“Vinkovci su pokretač i perjanica gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije", istaknuo je Marko Dikonić, pročelnik Ureda župana VPŽ-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića pohvalio je sinergiju Grada i Vlade RH.

“U ovom kraju ima Zagoraca, naročito u Jarmini, ali nas povezuju i druge stvari. Krapina je najveće svjetsko nalazište kostiju neandertalaca, a Vinkovci su najstarije naseljeno mjesto u cijeloj Europi. Naše manifestacije, Vinkovačke jeseni i Tjedan kajkavske kulture, sljedeće godine proslavit će 60 godina postojanja", kazao je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, s kojim je krajem lipnja potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji između Vinkovaca i Krapine.

Tradicionalo, na svečanoj sjednici Vijeća uručena su gradska priznanja. Dobili su ih VTV, Lovačko društvo Sloga Vinkovci, Kulturni centar Gatalinka Vinkovci, Nevenka Ferinac, Drago Kosijer, Suzana Zidar i postumno Ivan Treber. U ime nagrađenih zahvalila je Blanka Žakula, osnivačica i predsjednica KC-a Gatalinka.