Dječji vrtić "Maslačak"

Dječji vrtić "Maslačak"

Ustupljena fotografija
18.7.2024., 11:17
NOVI DJEČJI VRTIĆ “MASLAČAK”

U dvije vrtićke i jasličku skupinu upisuju 54 djece

NOVA BUKOVICA

U predjelu Nove Bukovice zvanom Meksiko izgrađen je novi dječji vrtić, jedini na području općine, s uređenim okolišem i postavljenim igralima i ogradom, koji će od sljedeće pedagoške godine pružiti kvalitetan prostor i usluge za djecu vrtićke i jasličke dobi.
Konačni je to rezultat projekta koji je Općina Nova Bukovica uz savjetodavnu podršku Poduzetničkog inkubatora VPŽ-a prijavila 2021. godine na natječaj za tip operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Dječji vrtić "Maslačak",

Dječji vrtić "Maslačak",

Ustupljena fotografija

Riječ je o projektu vrijednom 7.711.955,56 kuna, odnosno nešto više od milijun eura, kojim je općinsko vodstvo željelo kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Nova Bukovica.
Vrtić na ukupnoj površini 525 četvornih metara ima tri jedinice – dvije vrtićke i jednu jasličku - za ukupno 54 djece, po 20 u vrtićkim i 14 u jasličkoj jedinici. Prema riječima načelnika Općine Nova Bukovica Tomislava Bračuna, vrtić je izgrađen tako da osigurava sigurno i poticajno okruženje za djecu, a uređeno igralište najmlađima će omogućiti sigurnu igru na svježem zraku.

Zahtjevi za upis zaključno s 26. srpnja

Dječji vrtić Maslačak Nova Bukovica objavio je za pedagošku godinu 2024./2025. natječaj za upis djece u redoviti cjelodnevni program za djecu u dobi od navršenih godinu dana do pohađanja programa predškole, te program predškole za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu, rođenu 2018. godine i do 31. ožujka 2019. godine. Zahtjevi za upis s potrebnom dokumentacijom primaju se do zaključno 26. srpnja 2024. godine neposrednom predajom u Općinu Nova Bukovica, svakog radnog dana od 7 do 15 sati. S roditeljima i djecom provest će se inicijalni razgovor, a rezultati upisa djece i raspored sklapanja ugovora bit će objavljeni na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Maslačak i Općine Nova Bukovica najkasnije do 16. kolovoza 2024. godine.

– Izgradnja i opremanje vrtića najvećim su dijelom financirani iz kredita HBOR-a, a dijelom iz sredstava Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade te proračuna Općine Nova Bukovica. U vrtiću će biti zaposleno šest odgajateljica, ravnatelj, kuhar i dvije spremačice. Roditelji djece s područja općine mjesečno će plaćati 75 eura, za drugo dijete polaznika 56,25 eura, za treće 37,50 eura, a svako sljedeće dijete boravit će u vrtiću besplatno. Cijena za djecu koja nisu s područja općine bit će 350 eura mjesečno, ako im njihove općine ili gradovi ne odluče sufinancirati boravak u našem vrtiću – rekao nam je načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

Dječji vrtić "Maslačak"

Dječji vrtić "Maslačak"

Ustupljena fotografija

– Ovo je najbitniji projekt za mene kao načelnika u mom političkom djelovanju, ali i najvažniji u povijesti općine. Uvjereni smo da će vrtić pozitivno utjecati na demografske trendove, koji su, kao i u cijeloj Hrvatskoj, iznimno loši – kaže načelnik Bračun.