GUNJAU atriju OŠ "Antun i Stjepan Radić" od 22. do 27. srpnja održavat će se filmska revija Novo kino Osmijeh, ljetno kino, te 15. Ljetna škola filma Gunja "Josip Krunić".2024.
PROMO
MMC STUDIO KREATIVNIH IDEJA

Ljetna škola filma i Novo kino Osmijeh

GUNJA - U atriju OŠ "Antun i Stjepan Radić" od 22. do 27. srpnja održavat će se filmska revija Novo kino Osmijeh, ljetno kino, te 15. Ljetna škola filma Gunja "Josip Krunić". Organizatori su Multimedijski centar Studio kreativnih ideja Gunja (MMC SKIG) i OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Općine Gunja i Vukovarsko-srijemske županije, partnere Hrvatski filmski savez, HŽPP i Turski kulturni centar Yunus Emre. U ponedjeljak, 22. srpnja, u 20 sati otvara se Ljetna škola filma, a u 21 sat projekcija je filma "Frka"(r. Svebor Mihael Jelić).
U večernjim satima u Novom kinu Osmijeh bit će prikazan niz hrvatskih filmova: Polako nikuda (r. Damir Čučić), Videobox (r. Marko Bičanić), Tamna komora (r. Marinko Marinkić), Niska trava (r. David Gašo), 1001 noć (r. Rea Rajčić), Čovjek koji nije mogao šutjeti (r. Nebojša Slijepčević) i Sveta obitelj (r. Vlatka Vorkapić). U suradnji s TKC-om Yunus Emre bit će prikazan jedan turski dječji film. Tu je i poseban gost, Mario Miličić/Mane Mei, koji će se pridružiti posljednji dan i održat jednodnevnu street art radionicu.
U osam radionica Ljetne škole filma "Josip Krunić" (igrani, dokumentarni i animirani film, press-radionica, radionica radioigre, analogne fotografije, glazbenog spota i glazbene produkcije sa zvučnim eksperimentima) bit će uključena 42 polaznika. Posljednjega dana, 27. srpnja, u 21 sat Škola će biti zatvorena projekcijom filmova nastalih na radionicama.
Ulaz na sve filmske projekcije besplatan je. Polaznici koji nisu iz Gunje, kao i uvijek, bit će smješteni po obiteljskim kućama, navode iz MMC-a SKIG.