slavonija...vinkovci...17.07.2024.radove na izgradnji novog djecijeg vrtica "mali princ" obisao gradonacelnik ivan bosancic;foto Gordan Panić
Gordan Panić
17.7.2024., 20:18
DV “MALI PRINC” PRIMAT ĆE 176 MALIŠANA

Zgrada gotova do proljeća

VINKOVCI

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima iz gradskih službi obišao je gradilište Dječjeg vrtića Mali princ, koji će do proljeća sljedeće godine biti završen, a imat će 176 mjesta. Ivica Zulumović, glavni inženjer gradilišta, kaže kako je projekt iznimno kvalitetno odrađen. Trenutačno betoniraju stropnu ploču i izvode zidarske radove te je dosad završeno 20 posto ukupnih radova. Kristina Jukić, voditeljica projekta u ime VIA-e, podsjeća kako su prije realizacije imali podatak da nedostaje 500 mjesta za mališane pa će se završetkom Malog princa taj broj smanjiti.

- Uskoro bi trebalo krenuti proširenje dječjih vrtića Stribor i Naša radost, čime će se dobiti još 80-ak mjesta. Dva dnevna boravka rade se u Striboru za 40-ak djece, a u Našoj radosti bit će tri dnevna boravka - dva za vrtićku, a jedan za djecu iz jaslica – rekla je Jukić. Gradonačelnik Ivan Bosančić pohvalio je izvođača radova, vinkovačku tvrtki Zuki, koja vrlo brzo obavlja posao unatoč tropskim vrućinama.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar kazala je kako joj se već sada javljaju brojne odgajateljice koje bi se rado prebacile u DV Mali princ i voljele u njemu raditi.