Ivica Getto
16.7.2024., 20:18
BELI MANASTIR PRODAJE NEKRETNINE

U ponudi dva stana i tri građevinska zemljišta

Najskuplji predmet aktualnog gradskog natječaja građevinsko je zemljište livada Lajmir, površine 73.454 četvornih metara

BELI MANASTIR

U četvrtak (18. srpnja), točno u 12 sati, u prostorijama belomanastirske gradske uprave bit će otvorene ponude pristigle na javni natječaj za prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu.

Do tada traje i rok za njihovo slanje, odnosno zaprimanje. Na "tržištu" je pet nekretnina ukupne početne vrijednosti 355.780 eura. Sve su one na prodaju bile ponuđene u veljači ove godine, ali su i dalje u gradskom vlasništvu. Od pet ponuđenih nekretnina na aktualnom natječaju, u dva je slučaja riječ o stanovima, dok su preostale građevinska zemljišta. Najskuplji predmet natječaja građevinsko je zemljište livada Lajmir, površine 73.454 četvornih metara. Nalazi se u Osječkoj ulici (u blizini Vašarišta), a početna joj je cijena 247.000 eura. Osim nje, na prodaju su ponuđena još dva građevinska zemljišta, čije su početne cijene oko 7500 eura. Oba su livade u Mihanovićevoj ulici, približne veličine 450 četvornih metara.

U ponudi su i dva gradska stana. Dvosobni stan na Trgu slobode 29c procijenjen je na 42.900 eura. "Stan se nalazi na 4. katu i sastoji se od dvije sobe, kupaonice, ostave, WC-a te hodnika. Ukupna mu je površina 65,21m2, a pripada u energetski razred E", kažu u gradskoj upravi.

Prostorije i kiosci za zakup na tržnici

Kada je riječ o prostorima u gradskom (su)vlasništvu, treba istaknuti kako Baranjska čistoća u zakup daje poslovne prostore na Gradskoj tržnici. U poslovnoj zgradi na adresi Ulica kralja Tomislava 30, naime, za zakup na određeno vrijeme dostupna su četiri prostora površine između 12,5 i 14,6 četvornih metara te tri kioska veličine 6,8 kvadratnih metara. Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti na broj telefona 031/700-810 ili osobnim dolaskom u Baranjsku čistoću na adresi Ulica Republike 11, Beli Manastir, radnim danima između 8 i 15 sati.

Stan na Trgu slobode 18 nešto je veći, površine 92,20 četvornih metara. Sastoji se od dvije sobe, kuhinje, ostave, blagovaonice, kupaonice, WC-a i hodnika. Svrstan je energetski razred B, a cijena mu je 50.800 eura. Procjenu svih spomenutih nekretnina izvršilo je procjeniteljsko povjerenstvo, uz nadzor vještaka.

Na prošlom su natječaju od osam ponuđenih nekretnina prodane tri.

- Za 9800 eura prodan je stan u stambenoj zgradi, na Trgu slobode 29c,veličine 12,60 četvornih metara. Uz njega, vlasništvo je promijenio dvosoban stan veličine 58,10 četvornih metara na istom trgu, ali na broju 18, za koji je ponuditelj platio 35.751,55 eura, kao i građevinsko zemljište površine 453 četvornih metara u Mihanovićevoj - podsjećaju.

Još u veljači iz gradske su uprave isticali da će javni natječaj biti ponovno otvoren te da će se na njemu, osim ranije ponuđenih, naći i druge nekretnine u vlasništvu Grada, među kojima i stanovi u koje su potrebna ne tako mala ulaganja.

Kada je riječ o nekretninama u gradskom vlasništvu, treba istaknuti kako je nedavno završen natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na području Belog Manastira, od čega po dva u Belom Manastiru i u Šećerani te jedan u Branjinom Vrhu.